13.10.2021 — 09:50

Володимир Юр’єв: Національно-патріотичне виховання дітей та молоді є одним із пріоритетних напрямів діяльності Президента України, уряду та керівництва області

12 жовтня, напередодні Дня захисників і захисниць України, в Городоцькій міській територіальній громаді відбулося виїзне засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при ОДА.

До участі у засіданні долучилися заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, начальник управління молоді та спорту Департаменту освіти, науки, молоді та спорту ОДА Наталія Томусяк, голова Городоцької міської територіальної громади Неоніла Андрійчук, члени координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при ОДА, працівники відділу освіти, консультанти центру професійного розвитку, керівники та педагоги закладів освіти Городоцької територіальної громади, представники другого відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Звертаючись до присутніх, Володимир Юр’єв наголосив, що національно-патріотичне виховання дітей та молоді є одним із пріоритетних напрямів Президента України, уряду та керівництва області.

«Хочу подякувати нашим захисникам за можливість виховувати наших дітей у вільній та незалежній країні. Сьогодні ми розуміємо на скільки важливо закладати патріотичні цінності в молоде покоління, оскільки діти – це наше майбутнє», – сказав посадовець.

Окремі слова подяки пролунали на адресу ветеранів АТО, які своїм прикладом показують нашій молоді, як треба любити рідну країну. Заступник голови ОДА висловив сподівання, що робота координаційної ради буде спрямована на те, щоб давати правильні меседжі для підростаючого покоління.

В продовження зустрічі, до уваги присутніх було презентовано проєкт обласної програми з національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2022 – 2026 роки. Начальник управління молоді та спорту Департаменту освіти, науки, молоді та спорту ОДА Томусяк Наталія розповіла, що програма складається з чотирьох розділів, які сформовано у відповідності до напрямів діяльності: формування української громадянської ідентичності; військово-патріотичне виховання; організаційно-методична та інформаційно-просвітницька робота щодо національно-патріотичного виховання; підтримка та співпраця органів державної влади та органів місцевого самоврядування з інститутами громадянського суспільства.

Посадовиця наголосила, що даний проєкт програми з національно-патріотичного виховання не є остаточним. Вона закликала усіх бажаючих долучатися до роботи та надсилати свої конструктивні пропозиції до 20 жовтня на електронну адресу управління молоді та спорту ([email protected]).