21.10.2021 — 17:14

На Хмельниччині розпочався Всеукраїнський семінар-практикум з Національно-патріотичного та туристсько-краєзнавчого виховання молоді

Сьогодні на Хмельниччині розпочався Всеукраїнський семінар-практикум для директорів обласних та Київського міського центрів національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді, станцій юних туристів на тему “Національно-патріотична та туристсько-краєзнавча діяльність закладів позашкільної освіти в умовах пандемії”. Участь в роботі семінару взяв заступник голови ОДА Володимир Білик.

Розпочинаючи засідання, посадовець подякував Хмельницькому обласному центру туризму і краєзнавства учнівської молоді за плідну роботу та участь в організації заходу, який, до речі, востаннє на Хмельниччині був проведений ще у далекому 1981 році.

“Робота центру туризму і краєзнавства надзвичайно важлива в системі виховання наших дітей та молоді. Завдяки цьому, учні центру в позашкільний час мають можливість займатися цікавими для себе справами. Колектив центру туризму і краєзнавства регулярно організовує заходи, приурочені до визначних для України днів, з метою популяризації серед учнівської молоді національно-патріотичного духу, який зараз так необхідний для нашого суспільства,” – наголосив Володимир Якимович.

Варто зазначити, що семінар-практикум триватиме з 21 по 23 жовтня. Під час нього учасники обговорюватимуть низку важливих питань, що стосуються нинішнього стану позашкільної освіти в області, перспектив розвитку туризму та діяльності туристсько-краєзнавчих гуртків. Також, впродовж трьох днів, учасники відвідають різні куточки Хмельниччини задля обміну досвідом та напрацювання подальших ідей щодо популяризації національно-патріотичного виховання.