01.11.2021 — 08:15

Сергій Гамалій: Діти Чемеровецької громади відвідуватимуть новий, сучасний ясла-садок «Дзвіночок»

Завдяки реалізації програми Президента України “Велике будівництво” у Чемеровецькій селищній територіальній громаді завершено реконструкцію ясла-садка «Дзвіночок», який у вересні цього року відсвяткував свій ювілей, 50 років з дня відкриття.

Реконструкцію садочку здійснено за неповних п’ять місяців, завершено усі будівельні роботи, розпис стін та встановлено нові меблі. Тож уже сьогодні оновлений ясла-садок «Дзвіночок» урочисто відкрив двері для своїх вихованців.

Привітати громаду із відкриттям відремонтованого дошкільного закладу та поспілкуватися із колективом завітали голова ОДА Сергій Гамалій разом із заступником Сергієм Ткачуком, народний депутат України Юрій Заславський, голова обласної ради Віолета Лабазюк, депутати обласної ради, почесні гості.

Вітаючи жителів громади, Сергій Гамалій зазначив, що завдяки співпраці керівництва громади з державною та обласною владою, ефективно розвиваються території, розбудовуються та відновлюються об’єкти інфраструктури. Позитивним прикладом цього є реконструкція дошкільного закладу “Дзвіночок”, який був включений до програми Президента України “Велике будівництво”.

Відтак діти Чемеровецької громади відвідуватимуть новий, сучасний садок із зручними, світлими кімнатами, безпечним дитячим майданчиком. “Переконаний, їм тут буде затишно та весело, тут вони отримають свої перші знання, знайдуть перших друзів, пізнають красу нашої Батьківщини, українських традицій,” – наголосив Сергій Гамалій.

Також очільник подякував будівельникам, активним членам громади села та області, ініціативним батькам, усім, хто долучився до реконструкції садочка та створення комфортних умов для діток у дошкільному закладі, а також вручив відзнаку обласної державної адміністрації керівнику закладу.

На завершення заходу, усі присутні мали змогу оглянути кімнати садочку, переконатись у якісному здійсненні ремонтних робіт, яскравому оформленні стін в приміщенні закладу.

Варто відмітити, що у дошкільному закладі не оминули увагою вимоги щодо безбар’єрності приміщення. Тут встановлено пандус для заїзду, забезпечено відповідну ширину та конструкцією дверей, що дозволить безперешкодно пересуватися колісним кріслом, облаштовано спеціальний санвузол.

Зауважимо, що загальна кошторисна вартість реконструкції дитячого ясла-садка “Дзвіночок” складає 7,98 млн грн, з яких 7,16 млн грн – це кошти державного фонду регіонального розвитку, а  796 тис. грн – кошти місцевого бюджету. Замовник будівництва – відділ освіти, молоді та спорту Чемеровецької селищної ради, підрядник – ПП «Чемеровецька будівельна компанія».