08.11.2021 — 17:05

#EUКраїна: Якісні та доступні телеком-послуги – це євроінтеграція!

Важко уявити сучасне життя без подорожей. А ще важче без мобільного зв’язку. Смартфон – це можливість зателефонувати рідним чи друзям. Викликати таксі. Скористатися навігатором в незнайомому місці.

І так складно, коли, перебуваючи в Євросоюзі, доводиться рахувати хвилини й мегабайти через високі ціни на роумінг. Тим більше, що в країнах, які входять до Європейської економічної зони, плати за роумінг немає вже 4 роки.

Тому Україна прагне інтегруватися в Єдиний цифровий ринок Європейського Союзу. Це принесе багато переваг для розвитку національної digital-сфери, одна з найочевидніших – зниження вартості міжнародного роумінгу для користувачів мобільного зв’язку.

У 2015 році ми запропонували створити спільний простір міжнародного роумінгу з ЄС. Першим «пілотним» кроком має стати поява такого простору з країнами Східного партнерства.

За ініціативи Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, за підтримки країн Східного партнерства та Європейської Комісії була створена міжнародна експертна група з питань роумінгу. Вона підготувала Регіональну угоду про зниження тарифів на послуги міжнародного роумінгу між країнами Східного партнерства. Текст цієї Угоди вже фіналізований і її підписання очікується найближчим часом. Наступна мета – подібна угода з країнами ЄС.

Європейська інтеграція завжди несе практичні переваги. Одна з них – якісні та доступні телеком-послуги. Сьогодні Україна наполегливо працює над тим, аби якомога швидше інтегрувалася в Єдиний цифровий ринок ЄС. І щоб українці залишалися на зв’язку не тільки вдома, але й за кордоном.

Це – євроінтеграція!

Мета інформаційної кампанії #EUКраїна, яка проходить з ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, за підтримки Представництва ЄС в Україні та проєкту ЄС Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах і змінюють на краще життя українців.

Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут https://association4u.in.ua/