09.11.2021 — 16:08

Сергій Гамалій: Палац спорту – це пріоритетний спортивний об’єкт соціального значення для Хмельниччини

Розвиток спорту – це один із найважливіших напрямків державної політики. З ініціативи Президента України Володимира Зеленського в Україні розпочато реалізацію програми “Здорова Україна”, яка має на меті залучення до регулярних занять спортом якомога більшого числа наших громадян. Палац спорту, який будується в обласному центрі – це, без сумніву, саме той об’єкт, який сприятиме втіленню цього завдання  на Хмельниччині. Споруджувати його розпочали три роки тому, а загальна вартість проекту складає 282,9 млн грн.

За період 2018-2020 рр. з державного бюджету було освоєно 81 млн грн, з міського – 41,74 млн грн. Цьогоріч на Палац спорту державою передбачено 147,96 млн грн, з яких 52,96 млн грн відповідно до розпорядження  Кабінету Міністрів України виділили наприкінці жовтня. Наразі освоєно 74,443 млн грн державних коштів і 17 млн грн – місцевих. Аби ознайомитися із ходом робіт, сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Гамалій та його заступник Сергій Ткачук відвідали будівельний майданчик та поспілкувалися з Іваном Крутилком, генеральним директором  підрядної організації ТОВ “Будівельний Альянс Груп”.

Як повідомив пан Крутилко, на об’єкті повністю завершено роботи з підведення інженерних комунікацій, а до кінця місяця планується закінчити благоустрій прилеглої території та зовнішні оздоблювальні роботи. Наразі будівельники виконують внутрішні сантехнічні, електромонтажні, оздоблювальні роботи у фізкультурно-оздоровчому корпусі, а також підтрибунних і трибунних приміщеннях. В спортивному залі триває встановлення системи звуку, а у грудні мають розпочати монтаж освітлення. Також практично завершено монтаж систем протипожежної безпеки.

Як зауважив голова облдержадміністрації, цей Палац спорту – це перший спортивний об’єкт соціального значення з часів здобуття Україною незалежності.

“Покладаємо на нього великі надії, адже тут зможуть тренуватися діти і дорослі, аматори та професіонали, будуть відбуватися різноманітні масові заходи та спортивні змагання. Сподіваюся, що вже невдовзі ми будемо вболівати на цій чудовій арені за наших спортсменів,” – зазначив Сергій Гамалій.

Зауважимо, що спорудження Палацу спорту здійснюється в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Наразі ступінь його будівельної готовності складає 75,5%.  Після завершення спортивний об’єкт зможе приймати 3100 глядачів.