12.11.2021 — 16:46

Сергій Гамалій поспілкувався з представниками благодійної організації «Caritas Ukraine-Holland»

Сьогодні голова ОДА Сергій Гамалій разом із заступниками Сергієм Тюріним та Володимиром Юр’євим поспілкувалися з представниками благодійної організації «Caritas Ukraine-Holland» на чолі з її директором паном Яном Пілкісом.

Вітаючи присутніх, Сергій Гамалій подякував представникам організації та особисто пану Пілкісу за їх благодійну діяльність, яка широко відома як в Україні, так і в нашому краї. Уже впродовж 26 років організація надає свою допомогу українцям, які потребують духовної, моральної та матеріальної підтримки.

“Робота благодійників – це служіння людям, це допомога соціальним службам при вирішенні суспільних проблем, це і приклад для громадян, як треба робити добрі справи, як спільними зусиллями долати кризові явища,” – наголосив посадовець.

В свою чергу, пан Пілкіс подякував представникам адміністрації за сприяння у діяльності фонду в регіоні, адже організація неодноразово стикалася з труднощами при транспортуванні гуманітарної допомоги, перетині українських кордонів та її розмитненні.

Під час зустрічі учасники обговорили низку питань щодо подальшої співпраці та сприяння у наданні гуманітарної допомоги у медичній, освітній та соціальній сферах.

Варто зазначити, що цьогоріч організація «Caritas Ukraine-Holland» привезла для медичних закладів Хмельниччини багатофункціональні ліжка, меблі, матраци, білизну, медичні апарати, а також обладнання для ветлікарень. Крім цього, фонд опікується Голенищівською спеціальною школою Кам’янець-Подільського району, якій надали парти, стільці, спортивний інвентар, солодощі, новорічні подарунки та інше.