19.11.2021 — 10:59

Сергій Ткачук: Забезпечення населення області якісною питною водою є одним із головних завдань

18 листопада під керівництвом заступника голови ОДА Сергія Ткачука відбулось засідання робочої групи з розробки проекту програми «Питна вода Хмельниччини» на 2022-2026 роки. В засіданні робочої групи взяли участь голова обласної ради Віолета Лабазюк, директорка Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Віра Бригадир, директор Департаменту фінансів ОДА Сергій Пенюшкевич.

Розпочинаючи нараду, Сергій Ткачук поінформував присутніх, що з метою забезпечення реалізації державної політики у сфері питної води, питного водопостачання та водовідведення на території області, забезпечення населення області якісною питною водою відповідно до Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення» розробляється обласна програма “Питна вода Хмельниччини” на 2022-2026 роки.

Як зазначила Віра Бригадир, на сьогодні від територіальних громад області надійшло 215 пропозицій про включення до переліку об’єктів водопостачання та водовідведення, які є важливими для їх мешканців, на загальну суму 993,7 млн гривень.

“Першочергово до проєкту програми будуть включені об’єкти незавершеного будівництва, реалізація яких розпочалася у попередніх роках, – наголосив Сергій Ткачук. – Також керівники громад мають пам’ятати, що обов’язковою умовою для отримання коштів буде обов’язкове співфінансування 30% вартості проєкту з місцевого бюджету.

Також посадовець зауважив, що на реалізацію одного проекту з обласного бюджету може бути виділено не більше 5 млн грн.

За результатами обговорення було вирішено, що Департамент розвитку громад, будівництва та ЖКГ ОДА має отримати від тергромад відповідні підтвердження щодо актуальності наданих раніше пропозицій та сформувати остаточний проєкт Програми, який буде представлений на наступному засіданні, що заплановане на 25 листопада. Далі погоджений проєкт програми на черговій сесії обласної ради у грудні цього року розглянуть обласні обранці.