03.12.2021 — 14:39

Результати брифінгу за 03.12.2021. ВІДЕО

Сьогодні про ситуацію з протидією COVID-19 у Хмельницькій області журналістам під час брифінгу розповів заступник голови ОДА Сергій Ткачук.

Головні тези брифінгу:

 ➡ На сьогодні рівень захворюваності в області становить 577 осіб на 100 тис. населення, показник рівня госпіталізації – 72,9% при нормативі менше 60% на 100 тис. населення. Ці два показники перевищують допустимі нормативи для визначення тієї чи іншої зони в регіоні.

 ➡ Інші показники не перевищують встановлених нормативів: коефіцієнт виявлення випадків інфікування становить 14,2% при нормативі 20%, показник охоплення тестуванням становить понад 300 тестів на 100 тис. населення, динаміка рівня госпіталізації – 6,7%, показник завантаженості ліжок з киснем становить 48,8% при нормативі 65%. Дані показники свідчать про те, що захворюваність в області йде на спад. Однак, щодня фіксуються померлі особи від цієї недуги. Так, на жаль, за добу зареєстровано 16 летальних випадків, з початку пандемії померло 3012 осіб.

 ➡ В області нормативний показник померлих від тих, що захворіли становить 2,2%. Середній по Україні 2,5%. Серед померлих вакцинованих осіб немає. Також не зареєстровано летальних випадків серед дітей. Поряд з цим, за весь період пандемії померло 39 медичних працівників, основна група померлих від COVID-19 – це люди віком 60+, які були не вакциновані та мали супутні захворювання.

➡ На лікуванні перебуває майже 12 тис. осіб: 1457 лікується стаціонарно, 10490 – амбулаторно. У випадку зниження захворюваності в регіоні поступово буде змінюватися маршрутизація і частина лікарень, які надають допомогу хворим на COVID-19, буде виключатися (переходити в резерв).

 ➡ Вакцинація від COVID-19 залишається єдиним ефективним методом, що дозволяє зменшити ризик захворювання та уникнути важких ускладнень. Область в достатній кількості забезпечена вакцинами. Однак кількість громадян, які виявили бажання вакцинуватися не зростає. Тож закликаємо усіх не нехтувати можливістю вакцинуватись, аби вберегти життя і здоров’я близьких людей.

 ➡ Станом на сьогодні щеплення отримали 2478 дітей віком від 12-18 років. За тиждень вакциновано 645 дітей. Щеплення дітей здійснюється вакциною Pfizer.

➡ Хворі на COVID-19 пацієнти можуть отримати кисневий концентратор звернувшись до сімейного лікаря в ЦПМСД (Центр первинної медико-санітарної допомоги). Це здійснюється за рекомендацією у виписному епікризі після стаціонарного лікування. В минулому році завдяки державній субвенції на придбання кисневих концентраторів область придбала 596 таких концентраторів, які були розподілені між ЦПМСД відповідно до їх заявок.