07.12.2021 — 17:47

Результати брифінгу за 07.12.2021. ВІДЕО

Про ситуацію в області із захворюваністю на COVID-19 сьогодні під час брифінгу розповів заступник голови ОДА Сергій Ткачук.

Головні тези брифінгу:

➡ Незважаючи на те, що на Хмельниччині спостерігається зниження захворюваності на COVID-19, на жаль, все ще реєструються летальні випадки. Зокрема, за минулу добу хвороба забрала життя 22 мешканців області. Звертаємо увагу, що жоден з померлих не був вакцинований від COVID-19. Це доводить, що вакцинація є ефективним засобом для запобіганням важким ускладненням коронавірусної хвороби.

➡ Хмельниччина і надалі залишається в червоній зоні протиепідемічних обмежень, хоча декілька областей України уже перейшли в жовту зону. Наразі по області все ще перевищено два показники епідемічної безпеки – рівень захворюваності (326 випадків на 100 тис. населення при нормативному менше 60) та рівень госпіталізації (66, 5 при нормативному менше 60).

➡ З 6 грудня посилено вимоги до вакцинації в жовтій зоні карантинних обмежень: персонал закладів має бути щеплений хоча б однією дозою вакцини.

➡ В області створено умови для того, щоб усі охочі мали можливість вакцинуватися від COVID-19. Працює понад 100 пунктів щеплень, 12 центрів масової вакцинації. Також наявна достатня кількість вакцин, усі вони безпечні та ефективні.

➡ В звичайному режимі працюють 573 заклади загальної середньої освіти, 5 закладів освіти працюють дистанційно через захворюваність на COVID-19, ще 2 заклади – через сезонну захворюваність. В Хмельницькій області один з найвищих показників вакцинації серед працівників закладів освіти. Наразі лише 0,7% працівників відсторонені від роботи через відсутність щеплень.

➡ Будівництво кисневих станцій на Хмельниччині буде фінансуватися з двох джерел. На будівництво кисневої станції в Шепетівській лікарні виділено 8 млн грн з обласного бюджету, а також співфінансування з місцевого  бюджету. Уже укладено договір на придбання станції. Також 2 млн грн з державного бюджету  та співфінансування з місцевого бюджету виділено для будівництва кисневої станції у Славутській міській лікарні. Окрім того, з державного бюджету будуть профінансовані кисневі станції в декількох інших лікарнях – зараз триває підготовка документів. Окрім того, очікується, що область отримає близько 10 кисневих станцій, які будуть закуплені централізовано Міністерством охорони здоров’я. Очікуваний термін завершення будівництва – січень-лютий 2022 року.