10.12.2021 — 12:53

Військова частина А2641 отримала Бойовий Прапор

Сьогодні у ході робочої поїздки на Кам’янеччину голова ОДА Сергій Гамалій разом із заступником Володимиром Юр’євим взяли участь в урочистому освячені та встановлені Бойового Прапора у військовій частині А2641, яка розташована у м. Кам’янець-Подільський.

Бойовий Прапор – символ честі, доблесті і слави, який завжди мотивував військовослужбовців віддано служити своєму народові, мужньо, вміло і непохитно боронити країну. В умовах сьогодення, отримання стягу це не лише знак шани та поваги держави до своїх захисників, а й визнання найкращого військового підрозділу. Надалі Бойовий Прапор буде закріплено за військовою частиною на ввесь час її існування.

Вітаючи військових із цією знаменною подією, Сергій Гамалій відзначив бойовий досвід бійців та безцінні знання та навики, які  командування військової частини передають, навчаючи інженерів всіх родів військ українських Збройних Сил.

“Ваш славний бойовий досвід відомий українцям. Адже це сотні гектарів розмінованих територій, звільнення від вибухонебезпечних предметів міст і сіл України в зоні проведення операції Об’єднаних сил, участь у миротворчих місіях в інших державах. Впевнений, що ви гідно нестимете свою службу на благо демократичної, процвітаючої України, а Бойовий Прапор надихатиме, оберігатиме та допомагатиме вам!”- додав очільник області.

Зі словами подяки Сергій Гамалій вручив  три ордери на квартири для військовослужбовців.

Також у ході урочистостей, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України вручено орден «За мужність ІІІ ступеня» старшині Остафійчуку Ростиславу Сергійовичу, нагороду отримала мати Ростислава Наталія Анатоліївна. Крім цього військовим вручено відзнаки Міністерства оборони України – медаль «За сприяння Збройним Силам України».

На знак вдячності за вагомий особистий внесок у справу розбудови й розвитку Збройних Сил України, зміцнення співробітництва у військовій сфері, всебічну підтримку підрозділів, які беруть участь в операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей, 5 волонтерів з Хмельниччини, зокрема заступника голови ОДА Володимира Юр’єва, нагородили почесними нагрудними знаками «За заслуги перед Збройними Силами України».