30.12.2021 — 12:02

Сергій Гамалій зустрівся з чемпіонкою Світу Аліною Марущак

Наші спортсмени – не лише гордість Хмельниччини, а й України. На цьому наголосив голова ОДА Сергій Гамалій під час зустрічі з важкоатлеткою Аліною Марущак та її тренером Володимиром Болгариним.

Варто зазначити, що вихованка Хмельницької обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» Марущак Аліна на Чемпіонаті світу з важкої атлетики виграла золоті медалі в ривку (113 кг), поштовху (135 кг) та двоборстві (248 кг) у неолімпійській ваговій категорії до 81 кілограмів.

“Ви перша жінка в історії України, яка стала абсолютною чемпіонкою Світу. Без перебільшень, ви є прикладом для наслідування молодому поколінню, адже у такому юному віці, 24 роки, вибороти першість для нашої країни – це неабиякий показник наполегливості, цілеспрямованості та професіоналізму,”- підкреслив очільник області.

Побажавши нових здобутків та непереможного спортивного духу, Сергій Гамалій спільно з народними депутатами Сергієм Мандзієм та Юрієм Заславським вручили спортсменці та її тренеру відзнаки  та цінні подарунки.

Також у ході спілкування присутні обговорили проблемні питання, з якими зіштовхуються спортсмени та їх тренери під час тренувань та участі у змаганнях.