08.02.2022 — 16:20

15 лютого – 33-тя річниця виведення військ з Афганістану

Сьогодні в ОДА відбулись урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану. Участь у заході взяли заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, голова обласної ради Віолета Лабазюк, голова обласної Спілки ветеранів Афганістану Микола Приступа, депутати обласної ради.

Звертаючись до ветеранів, Володимир Юр’єв подякував воїнам-інтернаціоналістам за патріотизм, самопожертву та вірність військовій присязі. “Вас, ще зовсім молодих людей, держава покликала виконувати свій військовий обов’язок. У “гарячих” точках кожен з вас особисто відчув ціну війни на собі, біль від втрати побратимів і друзів у тих страшних подіях. На жаль, і сьогодні вам знову доводиться відстоювати суверенність та недоторканість кордонів,” – наголосив посадовець, та додав, що воїни-інтернаціоналісти є гарним прикладом для молодого покоління, як треба воювати і любити свою землю.

Заступник голови ОДА вручив воїнам відзнаки обласної державної адміністрації за вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, активну громадську і волонтерську діяльність та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Варто нагадати, що після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Війна в Афганістані тривала більше 9 років. Участь у ній взяли 160 тисяч 375 українських військовослужбовців, 3360 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність.