14.02.2022 — 18:13

На потреби територіальної оборони Хмельниччини та зміцнення спроможності цивільного захисту населення в області планують додатково виділити 4,84 млн грн

Сьогодні з ініціативи голови облдержадміністрації Сергія Гамалія відбулося позачергове засідання колегії облдержадміністрації, на якому розглянули питання виділення з обласного бюджету додаткових коштів на формування підрозділів територіальної оборони та зміцнення спроможності цивільного захисту населення в області.

“Сьогодні розбудова та належне забезпечення підрозділів територіальної оборони на Хмельниччині – це наш безпосередній обов’язок, адже вони є однією з ключових ланок обороноздатності держави. Саме зараз, в умовах складної внутрішньо-політичної ситуації та перед загрозою російської агресії, маємо зробити все, аби Сили тероборони мали змогу виконувати свою задачу та дати відсіч будь-яким загрозам,” – наголосив перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін, звертаючись до членів колегії.

Як поінформував директор Департаменту фінансів ОДА Сергій Пенюшкевич, запропоновано шляхом перерозподілу коштів обласного бюджету виділити на потреби функціонування частин та підрозділів тероборони області 4,84 млн грн. З них 2,935 млн грн спрямують на виконання заходів обласної програми «Територіальна оборона на 2022-2024 роки». Ще 1,905 млн грн пропонується спрямувати для виконання заходів Цільової програми захисту населення від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Хмельницькій області на 2019-2023 роки.

Члени колегії одноголосно підтримали зазначені пропозиції, і уже завтра відповідний проєкт змін до обласного бюджету-2022 представлять для розгляду та затвердження депутатам на позачерговій сесії обласної ради.