16.02.2022 — 12:00

На Хмельниччині відзначили День єднання

Сьогодні Хмельниччина долучилася до відзначення Дня єднання – дня, який має продемонструвати усьому світу, що ми, українці, незламні і непереможні, що ми вибороли право бути незалежними і будемо відстоювати його будь-якою ціною. Відповідно до Указу Президента, сьогодні, у День єднання, у містах, селах та селищах Хмельниччини замайоріли синьо-жовті стяги на будівлях та вулицях, а мешканці області долучилися до Всеукраїнського флешмобу “Марафон єднання #UAразом”, одягнувши стрічки кольору Державного Прапора України.

Під урочисте виконання Державного Гімну України замайорів над обласним центром найбільший на Хмельниччині синьо-жовтий стяг, який було встановлено завдяки реалізації програми Президента України “Велике будівництво”.  До святкування долучилися голова облдержадміністрації Сергій Гамалій, заступники голови адміністрації, голова обласної ради Віолета Лабазюк, керівники силових структур, представники громадських об’єднань, мешканці області.

Наша незалежність як генетичний код вписана в долю кожного українця. До неї йшли тернистими шляхами, і сьогодні наше суспільство вкотре переживає складні часи. Градус напруги зашкалює, змушуючи одних людей панікувати, інших – готувати тривожну валізку. Проте голова ОДА нагадав, що  паніка завжди є  найгіршим ворогом.

“Війна з російським агресором у нас триває вже восьмий рік, і те, що відбувається сьогодні, – чергова її фаза. Ворог бачить, що не може нас подолати, а тому вирішив вдарити зсередини – похитнути нашу віру в непереможність, впевненість у власних силах, роз’єднати нас, бо ж, погодьтеся, події 2013-2014 рр. і російсько-українська війна нас об’єднали і згуртували як націю. Ми вже кілька років доводимо всьому світу і собі в першу чергу, що ми – єдині, сильні і непереможні,” – наголосив Сергій Гамалій.

Незламний дух і непохитна віра в перемогу – це обличчя нового українського війська, це обличчя нової України, яка була омріяна поколіннями патріотів. Сьогодні ми зробимо все, аби втілити цю мрію в життя.

“Ми готові до будь-якого розвитку подій! Наша армія далеко не така, як була 8 років тому. Я б навіть сказав, що зараз вона найпотужніша за всі часи незалежності. Нас підтримують світові лідери, надаючи цінну допомогу. Ми й самі – по всій країні і на місцях – не сидимо, склавши руки: формуємо та укомплектовуємо підрозділи територіальної оборони, проходимо навчання, як діяти в різних ситуаціях”, – наголосив очільник області.

Ми разом! Ми сильні!