05.06.2022 — 09:00

Охорона навколишнього середовища – шляхетна та поважна справа

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища, який проголосила Генеральна Асамблея ООН 15 грудня 1972 року, з того часу його щороку відзначають у всьому світі.

Охорона навколишнього природного середовища є формою взаємодії людини й природи, актуальність якої зростає щороку. Сьогодні екологічні проблеми знаходяться у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації й, зокрема, нашої країни.

Цей день покликаний привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля й підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до природних ресурсів. Відтак, відповідальною є шляхетна праця всіх природоохоронців, які вдень і вночі стоять на варті збереження та відновлення довкілля.

Висловлюємо вдячність усім працівникам природоохоронної галузі за наполегливість і послідовність у розв’язанні екологічних проблем України.

Переконані, ваш високий професіоналізм та сумлінна праця, моральна відповідальність перед суспільством і співвітчизниками сприятимуть раціональному природокористуванню та сталому розвитку України.