15.08.2022 — 15:06

5 медалей світової першості у стрілків Хмельниччини

З 1 по 10 серпня у французькому місті Шаторі на чемпіонаті світу з кульової стрільби по рухомій мішені серед дорослих та юніорів у складі збірної команди України з 10 учасників  було четверо з Хмельниччини: майстри спорту України міжнародного класу Ігор Кізима, Денис Баблюк  – дорослі, Крістіна Гілевич і Маргарита Тарканій – юніорки.

У Ігоря та Дениса вже був успішний досвід виступів у попередніх юніорських чемпіонатах: Ігор тричі був чемпіоном, йому належить рекорд світу серед юніорів, Денис – чотириразовий чемпіон світу, проте на чемпіонаті серед дорослих вони дебютували. Крістіна і Маргарита – багаторазові чемпіонки і рекордсменки Європи, на змаганнях світового рівня ще не виступали.

У різних вправах в стрільбі, виконуючи по 40 і 60 пострілів, з пневматичних гвинтівок по рухомих  мішенях на відстані 10 м та з малокаліберних гвинтівок на 50 м наші земляки показали досить високі результати: Кізима здобув 2 золоті, срібну та бронзову медалі, Баблюк – срібну, а також посів четверте, п’яте і сьоме місця. Гілевич виборола четверте і шосте місця, Тарканій – четверте і п’яте.

У підсумку збірна України, завоювавши 15 (6 золотих, 5 срібних і 4 бронзових) медалей, впевнено виборола перше загальнокомандне місце; на другому місці Швеція – 12 (4 золотих, 4 срібних та 4 бронзових) нагород, третім фінішував Казахстан – 2 золоті медалі.

Наші  спортсмени вдячні федерації стрільби Чехії, яка надала можливість напередодні світового чемпіонату провести 10-денний навчально-тренувальний збір в місті Пльзень в хороших умовах, частково взявши на себе витрати на їх перебування. Після цього українці вперше на світовій першості стали переможцями в команді.

Вітаємо спортсменів та їх наставника-заслуженого тренера України Петра Бардецького, з черговим успіхом на міжнародній арені!