01.09.2022 — 17:24

200 кадетів-прикордонників розпочали навчальний рік на Хмельниччині

Сьогодні новий навчальний рік розпочався для кадетів прикордонників Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка Держприкордонслужби України. Вперше за багаторічну історію закладу це відбулося не в рідних для нього Сумах, а у Хмельницькому, куди ліцей було релоковано через російську агресію.

Свій перший навчальний день кадети розпочали з урочистого шикування. Після виконання Державного Гімну України та підняття Державного Прапора, згадали тих, кого не дочекалися додому рідні – хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Захисників Батьківщини, які загинули в боротьбі за вільну та незалежну Україну.

Привітали ліцеїстів з Днем знань та початком занять колектив ліцею привітали заступник Голови Держприкордонслужби України генерал-майор Сергій Сердюк та ректор Національної академії генерал-майор Олександр Луцький. Також із привітаннями та найкращими побажаннями від імені начальника ОВА Сергія Гамалія до студентів звернувся його перший заступник Сергій Тюрін.

“Багато хто з вас не з чужих слів знає, що таке “турбота братнього народу”, адже ваш заклад одним із перших зазнав руйнувань через обстріли рашистів. Сподіваємося, що Хмельниччина буде для ліцею та його колективу справжньою домівкою, і тут він отримає новий поштовх для свого розвитку, адже саме у нас в області готують висококваліфіковані офіцерські кадри для Держприкордонслужби, – зауважив посадовець. – Бажаю, щоб надалі на вашому шляху траплялося якнайменше перешкод, і кожен з вас зміг втілити в життя свої плани та мрії, аби після нашої перемоги вірно служити нашій Україні!”

Загалом, релокований заклад прийняв 200 ліцеїстів, які набуватимуть тут необхідних знань і навичок з початкової військової підготовки, вчитимуться поводженню зі стрілецькою зброєю, удосконалюватимуть свої фізичні можливості та  навчаться мужньо долати складнощі військової служби.