16.11.2022 — 13:05

Представники ОВА та волонтери з Хмельниччини відвідали місто Ізюм

Моральна підтримка для мешканців деокупованих територій зараз потрібна так само, як речі першої необхідності та продукти харчування, адже в складних умовах дуже важливо не втрачати віри у себе та в свої можливості, бути стійким та готовим долати проблеми. Про це добре знають артисти творчої команди “Культурного десанту”, хедлайнером якого є відомий український співак Коля Сєрга.

Минулої суботи за підтримки обласної військової адміністрації та хмельницьких волонтерів вони влаштували  перший з часу деокупації відкритий музичний концерт в місті Ізюм, що на Харківщині. Захід відбувся в рамках проєкту “Разом”, який об’єднав Ізюмську громаду з Хмельниччиною. За дорученням начальника ОВА Сергія Гамалія найщиріші привітання з Хмельниччини ізюмчанам передав його перший заступник Сергій Тюрін.

“162 доби окупації, 162 найтемніших дні і ночі. Вони назавжди залишаться у пам’яті. Але недарма кажуть, що  ніч найтемніша перед світанком. І нам надзвичайно приємно, що цей світанок для мешканців Ізюму разом з українськими воїнами несли наші земляки, бійці 86-го окремого батальйону територіальної оборони ЗСУ та 8-го полку ССО, які серед перших звільняли місто від окупантів, – сказав посадовець, звертаючись до глядачів концертної програми. – Це демонструє, що ми єдина нація, єдиний народ неподільної, незалежної, непереможної України!”.

Сергій Тюрін зауважив, що Хмельниччина з перших днів простягнула руку допомоги братній Харківщині, прихистивши мирних мешканців, які втікали від жахіть війни, та запевнив, що наш край і надалі усіляко підтримуватиме мешканців деокупованих територій та буде допомагати з відбудовою та налагодженням нормального життя у регіоні.

Від імені начальника Ізюмської міської військової адміністрації Валерія Марченка, усіх присутніх і гостей міста привітав начальник управління молоді, спорту та іміджевих проектів Максим Стрельник. Він відзначив важливість проведення таких мистецьких заходів в Ізюмі і подякував за підтримку та допомогу місту.

Під час концерту артисти виконували патріотичні українські пісні, залюбки фотографувалися з ізюмчанами, а волонтери збирали інформацію про потреби місцевих мешканців. Також представники британського фонду “Siobhans trust” частували всіх охочих смачною піцою та ароматною кавою.

Окрім порції гарного настрою, мешканцям Ізюму привезли також партію гуманітарної допомоги: продукти харчування, теплі речі, засоби гігієни, іграшки та книжки для діток. Доставили її волонтери з благодійних організацій “Захисти Хмельниччину”, “Благо” та “Ufuture”.

Зауважимо, що дорогою на Харківщину представники адміністрації та БО “Захисти Хмельниччину” заїхали до своїх друзів у м. Буча – волонтерів фонду “Підтримка Бучі”, з якими активно підтримують зв’язок з часу деокупації містечка. Принагідно вони змогли забрати та доправити до Ізюма допомогу від постійного партнера Хмельницької ОВА благодійного фонду “Твоя опора”: косметичні та гігієнічні засоби, надані “Лореаль Груп Україна” .