15.11.2022 — 15:27

Хмельницький обласний заклад з надання психіатричної допомоги відсвяткував 70-ти річчя з дня заснування

Хмельницький обласний заклад з надання психіатричної допомоги днями відзначив 70-ти річний ювілей з дня заснування. За ці роки медичний заклад здобув заслужене визнання та повагу, сформував дружній та професійний колектив. На сьогодні у закладі окрім спеціалізованого лікування, надається медична допомога нашим захисникам та прихисток внутрішньо переміщеним особам.

З нагоди ювілейної дати привітати керівництво та медичний персонал прийшли заступник начальника ОВА Сергій Ткачук, голова обласної ради Віолета Лабазюк, народні депутати України Сергій Лабазюк, Сергій Мандзій, Микола Стефанчук, Юрій Заславський та Володимир Ватрас, представники Національної служби здоров’я України, релігійних організацій та інші запрошені.

Сергій Ткачук побажав колективу закладу професійної наснаги, вагомих творчих здобутків, невичерпної енергії у наполегливій і нелегкій праці та міцного здоров’я. Кращим працівникам закладу посадовець вручив Почесні грамоти Кабінету Міністрів України та обласної військової адміністрації.

Також Сергій Петрович повідомив, що на потреби закладу за сприяння МОЗ України буде наданий апарат штучної вентиляції легень, який вони зможуть отримати через Департамент охорони здоров’я ОВА.

Долучився до привітань і директор Департаменту охорони здоров’я ОВА Олександр Завроцький. Посадовець передав закладу медичний холодильник та вручив грамоти від ДОЗ кращим працівникам.

У продовження гості свята мали можливість оглянути нещодавно відремонтоване відділення реанімації та інтенсивної терапії. До цього відділення розташовувалося на другому поверсі, куди через відсутність ліфта було незручно і складно доправляти важких пацієнтів, що потребували реанімації. Відтепер такі хворі зможуть отримувати сучасну і кваліфіковану допомогу у належних умовах. В приміщенні облаштовано 6 ліжко-місць, є масажний кабінет, маніпуляційна, встановлено дороговартісне обладнання.