06.12.2022 — 18:17

Сергій Гамалій: Дякую Богу, що в нас є ЗСУ, дякую ЗСУ, що у нас є майбутнє

Не лише вітання, а й душевна розмова про наболіле, про потреби, про допомогу рідним та загалом про ситуацію в країні. Саме так сьогодні пройшла зустріч начальника ОВА Сергія Гамалія з бійцями, які перебувають на лікуванні в одному із медичних закладів області.

Вітаючи військовослужбовців з Днем Збройних Сил України, начальник ОВА підкреслив героїзм українського народу та військових, які не шкодуючи найціннішого – свого життя, відвойовують кожен клаптик нашої землі, що окупували рашисти.

“Завдяки вам ми сьогодні працюємо, наші діти навчаються під мирним небом. Переконаний, українців не злякали і не злякають ні “друга армія”, ні кулі та ракети рашистів, оскільки наш український дух – непереможний. Ми вільний, вольовий народ, – зазначив Сергій Гамалій. – Дякую Богу, що в нас є Збройні Сили України, дякую Збройним Силам України, що в нас є майбутнє. І ми обов’язково переможемо та відбудуємо нашу славну Україну”.

Далі у ході спілкування бійці розповіли свої історії: про важкі фронтові будні та кумедні ситуації, про біль від втрат та радість від здобутих перемог, про підтримку від тилових територій та допомогу людям, яких вони звільнили від рашистського свавілля. Згадали і своїх побратимів, які віддали життя в боях за Україну. На жаль, війна забирає кращих синів і дочок України, але їх героїзм та відвага назавжди залишиться в пам’яті нашого народу. Тож хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять воїнів, що загинули у боротьбі з російським загарбником.

Також Сергій Гамалій принагідно поцікавився умовами перебування та наданням медичних послуг військовослужбовцям, поспілкувався з персоналом шпиталю та вручив 5 ноутбуків для потреб закладу.