19.12.2022 — 17:23

В ОВА визначили цьогорічних номінантів премії «За вагомі досягнення молоді у різних сферах суспільного життя»

Сьогодні під головуванням заступника начальника ОВА Володимира Юр’єва відбулося засідання комісії з присудження премії обласної адміністрації, якою відзначають представників молоді за вагомі досягнення у різних сферах суспільного життя.

Нагадаємо, що відповідно до Положення, цьогоріч премія у розмірі 3 500 гривень присуджується мешканцям області віком до 35 років за особливі досягнення у розбудові Хмельницької області та України протягом 2022 року.

Загалом вручається 14 премій у 6 номінаціях, і цього року на них претендували 52 особи. Оскільки кількість переможців у кожній з номінацій визначають члени комісії, то за результатами обговорення вони дійшли спільної думки, що зараз варто звернути особливу увагу на досягнення людей, які виявили особисту мужність під час захисту країни, внесли значний внесок у розвиток молодіжного руху та сприяли національно-патріотичному вихованню молоді, а також активно долучалися до волонтерського руху. Саме тому 11 премій вирішено було присудити саме претендентам у цих  категоріях. Також було враховано, що досягнення в решті номінацій можуть бути відзначені іншими обласними преміями.

Таким чином, за результатами обговорення представлених кандидатур та їх досягнень, члени комісії шляхом голосування визначили трьох номінантів у категорії за національно-патріотичне виховання громадян, підготовку молоді до захисту незалежності і територіальної цілісності України, розвиток волонтерського руху, сприяння військовим, трьох – за внесок у розвиток молодіжного руху та п’ятьох – за особисту мужність та відвагу.

В решті номінацій – за наукову діяльність,  за культурно-мистецьку діяльність та творчі досягнення і за популяризацію здорового способу життя, спортивну діяльність, профілактику захворювань та охорони здоров’я населення – члени комісії обрали по 1 номінанту.

Оголошення імен переможців та урочисте вручення премій відбудеться уже наступного тижня.