23.12.2022 — 08:49

Архівістів області привітали з професійним святом

Нашу історію не раз переписували, замінюючи справжнє на фальшиве, казали, що ми малороси, народ без роду і племені,  називали нашу мову діалектом, влаштовували повний фізичний, культурний, мовний і психологічний геноцид, привласнювали собі наше славетне походження і визначних діячів. Однак, незважаючи на століття окупації і цілеспрямованого знищення, ми вижили і точно знаємо, як було насправді. І в цьому – не остання заслуга працівників державних архівів.

Напередодні Дня працівників архівних установ, начальник ОВА Сергій Гамалій привітав архівістів з їх професійним святом.

“Зараз на очах у всього світу твориться новітня історія, і пишемо її ми, українці. На ваші плечі, любі архівісти, покладена не менш відповідальна місія – задокументувати і зберегти правду для майбутніх поколінь. Наш споконвічний ворог досяг небачених успіхів у викривленні інформації, пропаганді та містифікаціях. Ось тому українські архіви повинні стати місцем, де будуть знаходитись вичерпні і правдиві дані про всі злочини – як минулі, так і теперішні, про визначних людей та події нашого часу. Завдання не з легких, але я впевнений, що вам це під силу,”- зазначив очільник області.

Сергій Гамалій подякував працівникам архівної галузі за постійну наполегливу і сумлінну працю на благо нашої держави, активну громадянську позицію та патріотизм, а також побажав невпинного руху вперед, нових знахідок, витримки, наснаги і, звісно, перемоги.

Посадовець нагородив кращих архівістів області відзнаками обласної військової адміністрації.