05.01.2023 — 11:46

Хмельницька обласна лікарня отримала потужний генератор

Забезпечення генераторами усіх об’єктів, що потребують безперебійного постачання електроенергії – одне з ключових завдань на сьогодні, адже рашистські терористичні атаки в останні місяці чітко спрямовані на те, аби паралізувати життя в тилових регіонах та занурити їх в темряву та холод. Серед пріоритетних об’єктів – заклади охорони здоров’я, які надають високоспеціалізовану медичну допомогу.

Одним із провідних закладів третинного рівня в області є Хмельницька обласна лікарня. Ще донедавна тут не було достатньо потужного генератора, який міг би повністю забезпечити потреби закладу. Днями завдяки співпраці обласної військової адміністрації з європейськими благодійниками, представниками української діаспори та за сприяння начальника ОВА Сергія Гамалія, його заступника Сергія Ткачука і волонтера Володимира Ворони це питання вдалося вирішити: до обласної лікарні доставили 200 кВт-ний генератор, який за потреби живитиме один із головних корпусів.

Надала генератор італійська компанія Contrepair S.R.L, очолює яку пан Філіппо Деллапіане, а вирішення усіх питань, що пов’язані з логістикою, взяли на себе представники Асоціації Pokrova ODV та українських громад міст Генуя, Савона та К’яварі.

Зауважимо, що саме до Хмельницької обласної лікарні доставляються пацієнти з найскладнішими травмами та хворобами, у тому числі й поранені під час бойових дій з інших регіонів. Тут виконуються найскладніші хірургічні втручання, проводяться спеціалізовані діагностичні дослідження та медичні процедури, наприклад, діаліз. Усі вони обов’язково потребують наявності електропостачання,  і саме тому можна з упевненістю сказати, що новий генератор допоможе врятувати не одне життя.

Щиро дякуємо усім, завдяки кому вдалося закрити цю першочергову потребу лікарні. Ваша підтримка безцінна! Разом переможемо!