03.03.2023 — 18:23

Сергій Гамалій зустрівся з представниками дипломатичних установ в Україні

Сьогодні в ОВА відбулася зустріч з представниками дипломатичних установ в Україні. Зустрічав поважних гостей начальник ОВА Сергій Гамалій. Іноземну делегацію представляли: Владімір Карапетян – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Вірменія в Україні, Георгій Закарашвілі – Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні, Ідрис Кадиркулов – Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні, Валеріу Ківерь – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні, Думітру Флореа – радник, Посольство Республіки Молдова в Україні, Александру Віктор Мікула – Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні, Томаж Менцін – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні, Сасо Зайц – радник, Посольство Республіки Словенія в Україні, Давлаталі Назрізода – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Таджикистан в Україні, Ягмур Ахмет Гюльдере – Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні, Семіх Ісік – третій секретар Посол Турецької Республіки в Україні.

До спілкування також долучилися Почесний Консул Республіки Молдова у Житомирській та Хмельницькій областях Микола Скрипковський, голова обласної ради Віолетта Лабазюк, заступники начальника ОВА, народні депутати України Сергій Мандзій, Сергій Лабазюк, Микола Стефанчук, Юрій Заславський, заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський та керівники окремих структурних підрозділів ОВА.

Звертаючись до поважних гостей, начальник ОВА Сергій Гамалій відмітив, що сьогоднішній приїзд на Хмельниччину, в найважчий для України час – є свідченням потужної підтримки нашого народу, який бореться за своє життя, свободу і незалежність з підступним ворогом, російською федерацією. «Вже минуло 9 років несправедливих і нечесних воєнних дій росіян на території України. Мета росії знищити український народ і захопити українські землі. Але завдяки підтримці усього цивілізованого світу ми впевнені в нашій Перемозі, тому працюємо над подальшим розвитком нашого регіону та завжди відкриті для співпраці з інвесторами», – сказав Сергій Гамалій.

Очільник області розповів, що з початку повномасштабного вторгнення Хмельниччина була перетворена на гуманітарний та логістичний хаб для забезпечення біженців житлом, продуктами харчування, ліками, адже за рік через Хмельниччину перемістилось 385 тис. біженців.

Принагідно очільник області подякував представникам дипломатичних установ в Україні за підтримку наших громадян, які ховалися від війни та знайшли прихисток у різних країнах світу.

В свою чергу, представники іноземної делегації подякували військовослужбовцям ЗСУ за можливість проводити такі зустрічі в безпечних умовах та запевнили, що підтримуватимуть Україну та її народ у боротьбі з агресором до переможного завершення. Вони наголосили, що працюватимуть разом для того, щоб досягти спільної мети – відбудувати українську державу в умовах свободи, процвітання та демократії.

Зазначимо, що візит мав ознайомчий характер, але принагідно представники дипломатичних установ завітали в область, аби обговорити питання організації гуманітарної підтримки та активізації міжрегіонального співробітництва.

На завершення зустрічі Сергій Гамалій висловив слова подяки поважним гостям за приємну і плідну зустріч та висловив сподівання на активну співпрацю в подальшому.