24.03.2023 — 10:05

Черговий клас безпеки відкрив свої двері школярам на Хмельниччині

Від великого міста до невеликих селищ. У центрі Закупненської громади, що на Хмельниччині, у місцевій школі відкрито Клас безпеки.

У навчальному закладі здобувають освіту 215 учнів і відтепер тут впроваджено нову культуру у навчанні – освіту заради безпечного життя. Учні від першого до одинадцятого класів пізнаватимуть світ безпеки у побуті завдяки рятувальній справі, розумітимуться на правах та обов’язках громадянина завдяки досвіду правоохоронців, вмітимуть надавати першу допомогу до приїзду швидкої, завдяки знанням із домедичної підготовки.

У перший день роботи Класу, на подвір’ї навчального закладу рятувальники провели майстер-клас: «Причини виникнення пожежі у побуті». Своєю чергою сапери попередили про вибухонебезпечні предмети та алгоритм дій під час їх виявлення.

Навчанню безпеки виділять кілька годин на тиждень для кожного класу та в залежності від вікових категорій. Викладатимуть вчителі з представленими у Класі макетами, манекенами, наочними атрибутами та навчальним матеріалом від ЮНІСЕФ.

Юнаків та дівчат, які бажають навчатися та навчати однолітків рятувальній справі і безпеці у побуті, вогнеборці запросили до команди Дружин юних рятувальників-пожежних.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області