29.03.2023 — 17:05

В ОВА обговорили питання допомоги дітям з числа ВПО

Сьогодні в ОВА відбулася робоча зустріч заступника начальника ОВА Володимира Юр’єва та заступника директора Департаменту з питань захисту прав дітей та забезпечення стандартів рівності – начальника відділу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей Національної соціальної сервісної служби України Володимира Вовка із представниками громадських організацій, які надають допомогу дітям з числа внутрішньо переміщених осіб.

Зауважимо, що зустріч відбулася в рамках моніторингового візиту представника нацсоцслужби щодо вивчення стану реалізації у Хмельницькій ОВА та окремих районах області державної політики у сфері соціальної підтримки дітей та сімей з дітьми з числа ВПО.

“Завдяки плідній комунікації органів влади та громадських організацій, ми краще розуміємо проблеми переміщених осіб. Тому постійно намагаємося допомогти їм у вирішенні першочергових потреб, таких як пошук житла чи необхідність в певних речах. Особлива увага направлена на допомогу дітям, зокрема тим, чиї батьки через певні обставини або відсутні, або не можуть здійснювати опіку. Такі групи дітей отримують все належне, щоб комфортніше та легше пристосуватися до нових умов життя в нашому краї,” – зазначив Володимир Юр’єв.

В ході наради учасники обговорили проблемні питання та виклики, з якими область стикається при вирішенні даних питань. Також учасники зібрання напрацювали нові шляхи взаємодії з громадськими організаціями в питанні підтримки внутрішньо переміщених осіб, що проживають на території області.