04.04.2023 — 17:24

Сергій Тюрін взяв участь у 15-й позачерговій сесії Хмельницької обласної ради

Сьогодні відбулося пленарне засідання 15-ї позачергової сесії Хмельницької обласної ради, на якому депутати приймали важливі рішення щодо посилення національної безпеки в зоні діяльності релігійних груп на Хмельниччині та розірвання договорів оренди та користування з релігійними групами, які не відповідають вимогам законодавства.

Провела пленарне засідання голова обласної ради Віолета Лабазюк, у якому взяли участь 47 депутатів, заступники начальника ОВА на чолі з першим заступником Сергієм Тюріним, керівництво силових структур області, структурних підрозділів адміністрації, представники територіальних управлінь центральних органів влади, духовенства та ЗМІ.

За словами Сергія Тюріна, подія, яка сталася 2 квітня цього року у Хмельницькому Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ МП, де священнослужителі побили ветерана російсько-української війни за його громадянську позицію, є ганебною в нашому суспільстві та подібні явища мусять бути викорінені разом із причиною їх існування.

“Я дякую, в першу чергу громаді, яка цивілізовано в межах закону провела збори і прийняла відповідне рішення. У нас у всіх думка одна, на всіх щаблях робота виконується і буде виконуватися. Дякую всім, хто реагує на виклики і дякую усім нашим депутатам за позицію та підтримку курсу Президента, який у грудні минулого року ввів у дію рішення Ради безпеки та оборони щодо заборони в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в росії,” – наголосив посадовець.

За результатами пленарного засідання депутати обласної ради одноголосно прийняли рішення «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Хмельницької області», яким заборонили діяльність Української Православної Церкви московського патріархату (офіційно зареєстрована як Київська митрополія Української православної церкви) на території Хмельницької області. Також цим рішенням запропоновано Президентові України визначити законопроєкт «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» як невідкладний – для його позачергового розгляду Верховною Радою України.

Окрім того, рекомендовано органам місцевого самоврядування Хмельницької області здійснити заходи з проведення інвентаризації земельних ділянок, що перебувають в користуванні Української Православної Церкви (московського патріархату) з подальшим припиненням права користування на такі земельні ділянки шляхом прийняття відповідних рішень.

Більшістю голосів депутати прийняли звернення депутатів Хмельницької обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями, які не виконують вимог законів України.