06.04.2023 — 17:51

Наші ветерани повинні почуватися у своїй країні захищено і комфортно – Сергій Тюрін

Сьогодні в ОВА відбулася чергова нарада з питань суспільної підтримки ветеранів-учасників бойових дій, яку провели перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін та заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв. Участь в роботі також взяли представники профільних підрозділів ОВА, органів місцевого самоврядування, Пенсійного фонду, ТЦК та СП, Центру зайнятості, Держгеокадастру, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, освіти, медицини, соціальних служб, фахівців з Інституту психосоматики та травмотерапії, а також люди, які від початку війни беруть активну участь у допомозі нашим військовим та ВПО – громадські та благодійні організації, керівники та координатори ветеранських проектів.

Розпочинаючи засідання, Сергій Тюрін наголосив на важливості забезпечення усіх прав, інтересів та потреб наших героїв, які повертаються з фронту.

«Наші ветерани повинні почуватися у своїй країні захищено і комфортно. Шанобливе і турботливе ставлення, всебічна допомога на усіх щаблях – це найменше, що ми можемо зробити для наших оборонців», – прокоментував перший заступник.

У ході зустрічі про формування ветеранських політик та інструментів їхньої реалізації на регіональному рівні та рівні громад розповів керівник проектів ГО «Простір можливостей».

Оскільки це не перша така нарада, було заслухано детальний звіт про виконання певних доручень за результатами попередніх зібрань. Так, про вже пророблену роботу у  сфері реалізації підтримки ветеранів війни та учасників бойових дій розповіли директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня та директор Департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації Дарія Басюк, які зосередилися на налагодженні співпраці з питань профорієнтації, навчання та працевлаштування ветеранів/ветеранок, учасників бойових дій, напрацюванні програм для ветеранів з інвалідністю.

Заступник начальника Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з питань морально-психологічного забезпечення Петро Кулик поділився інформацією щодо соціальної підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей, яку надають у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Також, у ході розмови про свої успіхи та нові виклики в комплексній соціальній підтримці ветеранів – учасників бойових дій розповіли й представники громадських та благодійних організацій.

Заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв поділився з учасниками наради інформацією про підготовку тематичних пам’яткок – буклетів для ветеранів – учасників бойових дій (11 видів), які надалі будуть передані у військові шпиталі, обласну та міську лікарні, обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки – місця, де ветерани найшвидше зможуть ознайомитися зі всім спектром послуг, які вони можуть отримати.

Підсумовуючи, Володимир Васильович розповів про плани ОВА щодо подальшої роботи у сфері реалізації підтримки ветеранів війни та учасників бойових дій. Зокрема, прийняття програми по оздоровленню/реабілітації, створення центру по роботі військовослужбовців та ветеранів на обласному рівні (ветеранський простір), створення відділів/секторів в районних державних адміністраціях по роботі з військовослужбовцями, організація та налагодження відповідної роботи на рівні територіальних громад.