24.04.2023 — 10:12

Головне за тиждень

📌Головне за тиждень:
🔹Дощова холодна погода загальмувала проведення посівної на всій території області. Однак посіяно 91% ранніх ярих зернових культур. Розпочато сівбу соняшнику. Проводиться посів цукрового буряку, кормових культур, овочевих культур, картоплі.
🔹Розпочато проєкт «З Волині на Поділля: замки та палаци», який передбачає продаж за акційною вартістю квитків закладів-партнерів (музей у Маліївцях, заповідники у Меджибіжі та Самчиках).
🔹Зареєстровано 3 статути релігійних громад УПЦ у новій редакції, які перейшли в ПЦУ.
🔹З 17.04 до 20.04 в області зареєстровано 489 підтверджених випадків COVID-19, що на 30,7% менше, ніж за аналогічний період минулого тижня.
🔹Проведено дослідження 143 проб питної води на мікробіологічні показники (відхилень – 9 ) та 137 проб на санітарно-гігієнічні показники (відхилень – 2). Проведено 378 замірів показників радіаційного фону, відхилень не виявлено.
🔹За період з 14.04 до 20.04 року працівниками Відділу державного нагляду (контролю) у Хмельницькій області перевірено 143 транспортних засоби. Виявлено 35 порушень та складено 35 актів. Винесено 38 постанов про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 517310 грн, до державного бюджету перераховано 393720 грн.
🔹Укладено 1 додаткову угоду до договору на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території.
🔹У зв’язку з невиконанням умов договору розірвано 2 договори про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області.
🔹До телекомунікаційної системи «ШЛЯХ» із метою прискорення процесу перетину кордону чоловіками, які задіяні для перевезення гуманітарної допомоги, внесено відомості про 100 громадян.
🔹Проводяться роботи з ямкового ремонту та ліквідації вибоїн.
🔹У пункті видачі одягу при Хмельницькій ОВА видано 1300 кг одягу для 634 вимушених переселенців.
🔹Проведено чемпіонат області з волейболу серед юнаків 2006 р.н. у м. Дунаївці та чемпіонат області з волейболу серед юнаків 2009 р.н. у м. Ізяслав.
🔹За період з 14.04 до 20.04 на Хмельниччину із Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей прибуло 224 евакуйованих особи, виплачено допомогу 220 особам.
🔹Забезпечено прийом та розміщення ВПО з Херсонської області. Протягом тижня до Хмельницької області прибуло 40 вимушених переселенців, з них на території області розміщено 21 особу.
🔹Хмельницькою ОВА збільшено видатки на суму 13,2 млн гривень, які додатково спрямовані на фінансування обласної Програми сприяння військовому командуванню в підвищенні обороноздатності та бойової готовності військових частин Збройних Сил України, які розташовані на території Хмельницької області на 2022-2023 рр.
🔹Протягом тижня до онлайн-форм загальнодержавної електронної бази фонду захисних споруд цивільного захисту внесено дані на 2931 захисну споруду ЦЗ.
🔹Підписано Меморандум про взаєморозуміння між швейцарсько-українським проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, Агенцією регіонального розвитку Хмельницької області, Хмельницькою ОВА та Хмельницькою обласною радою.
🔹Критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення визначено 7 підприємств області.
🔹У межах держпрограми «єРобота» 6 підприємців Хмельниччини отримали мікрогранти на створення та розвиток власної справи.