27.04.2023 — 14:52

ДФТГ «Афган» відзначає першу річницю

Сьогодні перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін привітав Добровольче формування Хмельницької міської територіальної громади №5 «Афган» із річницею з дня створення.

Звертаючись до присутніх, посадовець наголосив, що службовці цього формування – це люди, які мають чималий бойовий досвід, ветерани «афгану», АТО/ООС та російсько-української війни.

“Щиро дякую за вашу мужню, патріотичну позицію. Адже 24 лютого кожен з вас зробив крок задля того, щоби боронити край. Ніхто не знав, що буде на Хмельниччині після початку вторгнення, коли ворог наступав у всіх напрямках, але ви згуртувались і своїм прикладом змотивували ставати на захист рідної землі й тих, хто не мав раніше бойового досвіду. Хмельниччина пишається вами,” – зазначив Сергій Тюрін.

Принагідно, перший заступник нагородив представників ДФТГ “Афган” відзнаками обласної військової адміністрації.

Варто додати, що наразі представники цього ДФТГ виконують завдання з охорони об’єктів критичної інфраструктури Хмельниччини, супроводжують вантажі на передову, пройшли підготовку операторів БПЛА в «Українській армії дронів» та є резервом на випадок посилення російської агресії.