29.04.2023 — 17:56

В обласному центрі відзначили День прикордонника України

30 квітня – День прикордонника України. У зв’язку із цією датою, сьогодні в обласному центрі відбулася низка заходів, які підготував колектив Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, присвячених досягненням прикордонслужби, а також пам’яті полеглих захисників. Привітав захисників кордону та взяв участь у святкових, благодійних заходах перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, разом із ректором академії Держприкордонслужби, генерал-майором Олександром Луцьким.

Впродовж заходів хмельничани та гості міста могли відвідати військово-технічну виставку, на якій були продемонстровані зразки спеціальної техніки, сучасного озброєння та технічних засобів охорони кордону. Цікавою особливістю дійства став показовий виступ кінологічного відділення, який викликав особливе захоплення у юних глядачів.

Окрім того, відбувся благодійний аукціон на підтримку підрозділів Держприкордонслужби, що виконують бойові завдання з відновлення територіальної цілісності України, зокрема і для мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» Гвардії Наступу.

Під час святкової програми, учасників та гостей заходу частували стравами польової кухні. А у святковій концертній програмі, окрім курсантів та студентів академії, взяли участь музиканти, учасники та переможці всеукраїнських та міжнародних фестивалів.