05.05.2023 — 14:40

Обласна влада докладає усіх зусиль, аби створити комфортне середовище для переселенців, які залишилися на Хмельниччині, – Сергій Тюрін

На цьому наголосив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін під час відвідин КУ «Центр надання соціальних послуг» Волочиської міської ради, де наразі проживають внутрішньо переміщені особи.

Варто відмітити, що майже з перших днів війни у громаді було утворено гуманітарний штаб з питань координації волонтерського руху, надання допомоги, евакуації, розміщення внутрішньо переміщених осіб Волочиської міської ради. Тоді до штабу з питань поселення в комунальних закладах громади звернулося 2447 осіб. Наразі в громаді проживає 1423 внутрішньо переміщені особи: 875 жінок, 548 чоловіків, з них 439 дітей. Знайшли прихисток в громаді і 24 багатодітних сім’ї, які виховують 90 дітей. Переважна більшість переселенців приїхали з Донецької, Луганської, Миколаївської та Запорізької областей.

Функціонує у громаді і «Центр надання соціальних послуг», де облаштовано 45 місць для постійного проживання ВПО, які заповнені на 100%. Для мешканців центру проживання повністю безкоштовне. Вони забезпечені трьох разовим харчуванням та усім необхідним. Загалом в установі за весь час воєнної агресії знайшли прихисток на 1-3 дні 742 особи. Утримання закладу здійснюється за рахунок міського бюджету та значної підтримки волонтерів, благодійників та міжнародної допомоги.

“Обласна влада докладає усіх зусиль, аби створити комфортне середовище для переселенців, які залишилися на Хмельниччині. Ці люди пережили усі жахіття війни і ми маємо зробити так, аби вони не почували себе покинутими і чужими. Дякую усім, хто надає гуманітарну допомогу, хто підтримує українців у своєму прагненні до свободи та незалежності, – сказав Сергій Тюрін.