19.05.2023 — 11:43

«Безбарʼєрність та інклюзивність для всіх» – професійний тренінг для представників ОВА України

З 18 по 19 травня в Кракові (Республіка Польща) тривав професійний тренінг для представників обласних державних (військових) адміністрацій на тему «Безбарʼєрність та інклюзивність для всіх». Участь у заході від Хмельниччини взяв заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв.

“Сьогодні в суспільстві як ніколи актуально та гостро стоїть тема інклюзивності, доступності для людей різних категорій, особливо тих, що мають інвалідність, фізичні або ментальні вади. Тому застосування здобутих під час тренінгу знань дозволить підвищити якість життя зазначених громадян на один рівень із усіма іншими та повноцінно інтегрувати їх у соціум, в якому багато років ігнорувалися, або замовчувалися проблеми таких людей. Тому вважаю, що даний захід є абсолютно необхідною та надзвичайно корисною ініціативою, яка вже дуже скоро дасть хороші результати,” – зазначив Володимир Юр’єв.

Основна мета заходу – надання комплексних професійних знань та інструментів для інтеграції людей з інвалідністю в суспільство та сприяння обізнаності щодо доступності на місцях, а також забезпечення готовності та ефективного реагування під час надзвичайних ситуацій для всіх типів інвалідності.

Зауважимо, що тренінг організовано ГО Access Israel, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Ізраїлю, у межах співпраці Радниці-уповноваженої Президента України з питань безбарʼєрності Тетяни Ломакіної, Офісу Президента України, за ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів».