21.08.2023 — 17:00

Головне за тиждень

📌Головне за тиждень:

🔹Кол-центром прийнято 59 телефонних дзвінків; надано 94 консультації ВПО щодо отримання соціальних виплат та гуманітарної допомоги, місця розселень, пошуку рідних, отримання одягу та товарів домашнього вжитку, оплата комунальних платежів тощо.

🔹Організовано екскурсійно-розвивальну поїздку дітей за кордон, до Польщі.

🔹Підписаний договір про співпрацю між Департаментом освіти та науки, Кам’янець-Подільським фаховим коледжем індустрії, бізнесу та інформаційних технологій і Громадською організацією «МЕТАЛАБ» щодо визначення гуртожитку № 1 Кам’янець-Подільського фахового коледжу об’єктом ремонтних робіт, для тимчасового проживання ВПО.

🔹Продовжено роботу комісії щодо вивчення стану готовності до нового 2023/2024 навчального року у закладах загальної середньої освіти з цілодобовим перебуванням дітей, дитячого будинку обласної комунальної власності, закладів професійно-технічної освіти, фахової передвищої і вищої освіти.

🔹Продовжуються заходи з удосконалення обслуговування регіональної централізованої системи оповіщення. Протягом тижня проведено роботи з обслуговування та відновлення працездатності каналів перехоплення радіомовлення в Кам’янець-Подільському районі та елементів апаратури оповіщення в Волочиській та Дунаєвецькій територіальних громадах.

🔹Забезпечено прийом та розміщення ВПО з Херсонської області. Протягом тижня до Хмельницької області евакуаційними потягами прибуло 70 ВПО, з них розміщено на території області 38 осіб.

🔹Продовжуються заходи щодо проведення ремонтних робіт захисних споруд цивільного захисту. Проводиться капітальний ремонт захисних споруд: Красилівського ліцею, на що виділено 12 млн. 400 тис. грн. (з них: 6 млн. 200 тис. грн. з державного та 6 млн. 200 тис. з місцевого бюджету) та Красилівської багатопрофільної лікарні, на що виділено 5 млн. грн. (з них 500 тис. грн. з місцевого бюджету та 4,5 млн.грн. з державного фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф).

🔹Визначено критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення 5 підприємств області.

🔹Агроформування області продовжують обмолот ранніх зернових і технічних культур. На даний час урожай всіх зернових культур зібрано з 49% площ, в тому числі ранні зернові культури (пшениця, ячмінь, горох, жито, овес) обмолочені з 82% площ, валовий збір зерна становить 1597,2 тис. тонн, середня урожайність – 63,5 ц/га., що є найвищим показником в державі.

🔹ДУ «Службою місцевих доріг Хмельниччини» за період з 14.08. по 18.08.2023 виконано:
– роботи по ямковому ремонту щебеневих покриттів – 997 м²;
– ліквідовано вибоїн щебеневого покриття – 213 м³;
– виправлення профілю щебеневих покриттів – 204 м2;
– ліквідація пошкоджень, руйнувань та деформацій основи дорожнього
одягу та покриття проїзної частини асфальтобетонною сумішшю – 6651 м2;
– видалення порослі – 100 м2;
– встановлення дорожніх знаків – 15 шт;
– профілювання щебеневих покриттів – 11 км;
– покіс трав – 600 м2;
– технічний нагляд за якістю та обсягами виконуваних підрядниками робіт.

🔹За період з 11.08.2023 по 17.08.2023 року працівниками Відділу державного нагляду (контролю) у Хмельницькій області перевірено 323 транспортних засобів під час виконання перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом. Протягом вказаного періоду виявлено 54 порушення та складено 52 актів, у тому числі 17 актів за перевищення габаритно-вагових параметрів, винесено 31 постанову про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 329120 грн., до бюджету стягнено 86870 грн.

🔹Продовжується робота по моніторингу якості питної води. За останній тиждень проведені дослідження 144 проби питної води централізованого водопостачання на мікробіологічні показники (відхилень 3 – 2,1%) та 140 проб на санітарно-гігієнічні показники (відхилень 4 – 2,85%).

🔹На протязі тижня проведено 378 замірів показників радіаційного фону, відхилень не виявлено.

🔹У період з 11 по 18 серпня 2023 року розпорядженнями начальника Хмельницької обласної військової адміністрації зареєстровано статути 4-х релігійних громад УПЦ, які перейшли в ПЦУ.