04.09.2023 — 19:59

Україна була, є і буде!

В умовах війни нам як ніколи потрібно розповідати молодому поколінню історію нашого державотворення, про шлях, який пройшла наша країна, щоб здобути незалежність, про її Героїв і найголовніше – переможне майбутнє. Сьогодні керівник апарату обласної військової адміністрації Оксана Вжешневська відвідала Летичівський ліцей №1 та поспілкувалася з учнями 11 класу на тему української державності.

До уваги старшокласників було представлено презентацію “Україна крізь тисячоліття”, яка розкрила історію творення нашої держави, починаючи з ІХ століття, коли довкола Києва об’єднались слов’янські племена і утворилась середньовічна держава Київська Русь, яка стала важливою країною тогочасної Європи, і закінчуючи сьогоденням та нашим європейським майбутнім.

“Мені приємно поспілкуватись із вами, юними громадянами України, адже саме ви будете розбудовувати та відновлювати нашу прекрасну незалежну Україну після перемоги. Сьогодні наші Герої віддано і відважно протистоять ворогу, бо ми боронимо своє, боремося за право вільно жити на своїй землі, де вже понад тисячу років живе наш народ. І я впевнена, що кожен з вас пишається, що ви українці. Ми щодня маємо пам’ятати нашу історію, наше коріння і робити усе можливе для нашої найшвидшої перемоги. Тож бажаю вам бути успішними у своєму майбутньому та продовжити навчання уже під мирним небом”, – сказала Оксана Вжешневська, звертаючись до слухачів.

Гарним завершенням візиту до навчального закладу стали подарунки – новий спортивний інвентар для закладу.

Слава Україні! Героям Слава!