04.09.2023 — 16:40

📌Головне за тиждень:

🔹 Кол-центром прийнято 55 телефонних дзвінків; надано 73 консультації  ВПО щодо отримання соціальних виплат та гуманітарної допомоги, місць розселень, пошуку рідних, отримання одягу та товарів домашнього вжитку, оплата комунальних платежів тощо. У пункті видачі гуманітарної допомоги видано 200 кг для 160 ВПО.

🔹 Відбулась презентація публіцистичного видання «Україна – це ми!» До видання увійшло 100 інформаційних блоків про дітей-волонтерів і навчальні заклади, які долучилися та продовжують долучатися до волонтерського руху з надання допомоги військовим ЗСУ.

🔹 Проведено щорічний патріотичний забіг в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України», м. Хмельницький.

🔹 Хмельницькою обласною військовою адміністрацією разом із благодійними організаціями передано засоби розвідки підрозділу Збройних Сил України.

🔹 Відбулося вручення шести автобусів для потреб закладів освіти Красилівської міської – 2, Маківської сільської – 1, Сахновецької – 1, Слобідко-Кульчиєвецької – 1, Солобковецької – 1 територіальних громад.

🔹 Відбулася серпнева щорічна конференція педагогічних працівників закладів освіти області, участь в якій прийняли понад 200 осіб.

🔹 Проведено нараду щодо використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти.

🔹 Представниками Департаменту освіти та науки, Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області здійснено обстеження щодо готовності споруд цивільного захисту, які можуть бути використані як найпростіші укриття у закладах: Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова; Хмельницький обласний центр фізичного виховання учнівської молоді; Хмельницький фаховий медичний коледж; Хмельницький фаховий музичний коледж імені В. Заремби; Хмельницький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді; Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія.

🔹 Проведено засідання комісії для організації роботи з обстеження закладів освіти щодо готовності до нового 2023/2024 навчального року в умовах воєнного стану. Надано рекомендації для організації освітнього процесу за очною формою 171 закладу загальної середньої та 143 закладам дошкільної освіти. Також розглянуто готовність споруд цивільного захисту закладів загальної середньої освіти з цілодобовим перебуванням. Погоджено роботу за очною формою 14 закладам. За результатами розгляду готовності споруд цивільного захисту для використання їх як найпростіших укриттів, дозвіл на впровадження очної форми навчання отримали 23 заклади професійної (професійно-технічної) освіти, що становить 100%.

🔹 Відбулася церемонія спецпогашення нової марки від Укрпошти «Вічна памʼять!».

🔹 Визначено критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення 3 підприємства області.

🔹 Проведено моніторинг виконання дохідної частини місцевих бюджетів області за підсумками січня-серпня 2023 року. Так, до загального фонду місцевих бюджетів надійшло податків та зборів (без врахування міжбюджетних трансфертів) в сумі 8 876,3 млн грн, що становить 107,6% до планових призначень на відповідний період 2023 року або на 630,1 млн грн більше.

🔹 Агроформування області повністю завершили обмолот ранніх зернових культур і ріпаку. На даний час урожай всіх зернових культур (разом з кукурудзою, просом та гречкою) зібрано з 59% площ,  валовий збір зерна становить 1989,1 тис. тонн, середня урожайність – 65,3 ц/га., що є найвищим показником в державі. Під урожай 2024 року агроформуванням всіх форм власності необхідно посіяти 310 тис. га озимих культур, в тому числі 80 тис. га озимого ріпаку. Наразі сільгосппідприємства області посіяли озимий ріпак на площі понад 24 тис. га., що становить майже третину до наміченого.

🔹 Забезпечено внесення відомостей щодо 38 громадян до телекомунікаційної системи «ШЛЯХ» з метою прискорення процесу перетину кордону чоловіками-громадянами України віком від 18 до 60 років,  що задіяні для перевезення гуманітарної допомоги.

🔹 За період з 25.08.2023 по 31.08.2023 року працівниками Відділу державного нагляду (контролю) у Хмельницькій області перевірено 257 транспортних засобів під час виконання перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом. Протягом вказаного періоду виявлено 59 порушень та складено 59 актів, винесено 29 постанов про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 243950 грн., до бюджету стягнено 449820 грн.

🔹 На протязі тижня проведено 378 замірів показників радіаційного фону, відхилень не виявлено.