11.09.2023 — 14:50

Головне за тиждень

📌Головне за тиждень:

🔹Забезпечено прийом та розміщення ВПО з Херсонської області. Протягом тижня до Хмельницької області евакуаційними потягами прибуло 21 ВПО, з них розміщено на території області 12 осіб.

🔹Продовжуються роботи щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту. Сахновецькою сільською радою виділено 918 тис. грн. на встановлення захисної споруди модульного типу в с.Сахнівці на території закладу дошкільної освіти.

🔹Продовжуються заходи з удосконалення регіональної централізованої системи оповіщення. Війтовецькою селищною радою придбано та підключено 2 сирени автоматичного запуску, на що з місцевого бюджету виділено 95,6 тис.грн.

🔹Забезпечено фінансовим ресурсом головних розпорядників коштів обласного бюджету на виплату заробітної плати, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів та продуктів харчування тощо.

🔹Визначено критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення 2 підприємства області.

🔹У рамках держпрограми «єРобота» 70 підприємців Хмельниччини, у тому числі 6 учасників бойових дій, отримають мікрогранти на створення та розвиток власної справи.

🔹Кризовим кол-центром прийнято 51 телефонний дзвінок; надано 64 консультації ВПО щодо отримання соціальних виплат та гуманітарної допомоги, місця розселень, пошуку рідних, отримання одягу та товарів домашнього вжитку, оплата комунальних платежів тощо.

🔹Відбулися спортивні змагання серед команд підопічних та працівників будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, психоневрологічних інтернатів області, представників обласної організації ветеранів.

🔹Відбулося засідання комісії щодо вивчення використання коштів державної субвенції на облаштування захисних споруд в закладах освіти області, за участі керівників структурних підрозділів органів місцевого самоврядування.

🔹Відбулося засідання комісії з визначення кандидатур на присудження Хмельницької обласної премії імені Миколи Дарманського в галузі освіти та науки. Визначено 9 переможців, яких буде нагороджено на щорічній науково-практичній конференції “Педагогічні читання пам’яті Миколи Дарманського”.

🔹Агроформування області повністю завершили обмолот ранніх зернових культур і ріпаку. Повністю завершено збирання озимої пшениці, валовий збір якої становить 1453 тис. тонн, а середня урожайність 67,8 ц/га, завершено обмолот ярого ячменю, валовий збір цієї культури становить майже 332 тис. тонн, урожайність – 59 ц/га, що на 5 ц/га вище рівня 2022 року. Також завершено обмолот озимого ріпаку, валове виробництво якого становить 315 тис. тонн при урожайності 34,1 ц/га

🔹На даний час урожай всіх зернових культур (разом з кукурудзою, просом та гречкою) зібрано з 59% площ, валовий збір зерна становить 1989,1 тис. тонн, середня урожайність – 65,3 ц/га., що є найвищим показником в державі.

🔹Продовжувалась робота по моніторингу якості питної води. За останній тиждень проведено дослідження 125 проб питної води централізованого водопостачання на мікробіологічні показники (відхилень 3 – 2,4%) та 137 проб на санітарно-гігієнічні показники (відхилень 4 – 2,9%).

🔹Впродовж тижня проведено 378 замірів показників радіаційного фону, відхилень не виявлено.

🔹За період з 01.09.2023 по 07.09.2023 року працівниками Відділу державного нагляду (контролю) у Хмельницькій області перевірено 257 транспортних засобів під час виконання перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом. Протягом вказаного періоду виявлено 31 порушення та складено 31 акт, винесено 25 постанов про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 292740 грн., та 1 постанову про накладення адміністративного стягнення на суму 51000.

🔹ДУ «Службою місцевих доріг Хмельниччини» з 04.09. по 08.09.2023 виконано:
– роботи по ямковому ремонту щебеневих покриттів – 1468 м²;
– ліквідовано вибоїн щебеневого покриття – 712 м³;
– виправлення профілю щебеневих покриттів – 752 м2;
– ліквідація пошкоджень, руйнувань та деформацій основи дорожнього одягу та покриття проїзної частини асфальтобетонною сумішшю – 2290 м2;
– видалення порослі – 2600 м2;
– планування узбіч – 5 км;
– встановлення дорожніх знаків – 36 шт;
– профілювання щебеневих покриттів – 7 км;
– дорожня розмітка – 28 м2;
– покіс трав – 980 м2;
– прибирання автопавільйонів – 4 шт;
– технічний нагляд за якістю та обсягами виконуваних підрядниками робіт.

🔹Укладено 6 додаткових угод на організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування».