11.10.2023 — 22:33

На Кам’янеччині відкрили нову пожежну команду та інклюзивний клас безпеки

Сьогодні для вихованців Кам’янець-Подільського навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради відкрили інклюзивний клас безпеки, а у селі Сахкамінь Гуменецької громади розпочала роботу нова місцева пожежна команда. На урочисті заходи завітав заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв.

“Спільними зусиллями ДСНС України та Міністерства освіти і науки України продовжуємо впроваджувати на теренах області великий проект, який несе в собі усі можливі фактори й зусилля для того, щоб наші діти мали можливість отримати навики першої, критично важливої функції – дбати про своє життя та безпеку. Сьогодні для діток навчального закладу відкриваємо черговий клас безпеки в області”, – сказав посадовець, звертаючись до учасників заходу.

Заступник начальника ОВА наголосив, що в умовах війни вкрай важливо реалізовувати такі проекти, адже зараз на сході країни ведуться бойові дії, і безумовно, ми маємо дбати про те, аби наші діти та суспільство були добре обізнані та підготовлені для порятунку життя в критичній ситуації. Він висловив переконання, що маленькі вихованці закладу оцінять важливість класу безпеки та інформацію, яку вони отримають у ньому.

Варто відмітити, що даний клас безпеки обладнаний усіма необхідними навчальними засобами з урахуванням специфіки викладання інформації про безпечне життя для діток з особливими освітніми потребами. Навчальний процес буде максимально враховувати потреби безбар’єрної освіти, зокрема дітей з порушеннями мовлення, зору та слуху. Для організації навчально-виховної діяльності викладачі підготували адаптований для сприйняття відеоматеріал з сурдоперекладом, титри для самостійного прочитання, пам’ятки із використання шрифту Брайля.