11.12.2023 — 17:13

Головне за тиждень

📌Головне за тиждень:

🔹Агроформування області завершили збирання зернових культур урожаю 2023 року, загальна площа земель становить 516,3 тис га. Всього валовий збір зерна складає 4020 тис тонн, що є п’ятим показником в державі, при урожайності 77,8 ц/га і по цьому показнику Хмельниччина має найвищий результат в Україні.

🔹На площі 190,6 тис га повністю завершене збирання зернової кукурудзи, валовий збір якої становить майже 2 млн тонн, середня урожайність культури сягає 105 ц/га.

🔹Озимі зернові культури урожаю 2024 року посіяні на площі понад 220 тис га, що становить 96% до намічених обсягів, в тому числі на площі 202 тис га (96% до запланованого) посіяно озиму пшеницю.

🔹Кризовим кол-центром прийнято 62 телефонних дзвінки та надано 134 консультації ВПО.

🔹У пункті видачі гуманітарної допомоги при ОВА видано 120 кг одягу 188 особам ВПО.

🔹5 підприємств області визначено критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення.

🔹Проведено чергове засідання робочої групи «Прозорість і Підзвітність» на якому опрацьовано питання щодо дотримання вимог чинного законодавства при проведенні органами місцевого самоврядування 5 закупівель загальною вартістю 56,4 млн гривень.

🔹ОВА разом із благодійними організаціями передано мобільну станцію технічного обслуговування, 2 автомобіля підвищеної прохідності, засоби звʼязку, додаткові джерела живлення та багатофункціональні електронні пристрої підрозділам Збройних Сил України.

🔹Продовжуються роботи щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту. Здійснюються заходи щодо проведення капітального ремонту ПРУ в двох закладах Красилівської громади.

🔹Забезпечено прийом та розміщення ВПО з Херсонської та Запорізької областей. Протягом тижня до Хмельницької області евакуаційними потягами прибуло 81 ВПО, з них розміщено на території області 35 осіб.

🔹Проведено ремонт та відновлення працездатності апаратури регіональної автоматизованої централізованої системи оповіщення в Волочиській та Славутській громаді.

🔹Протягом 2023 року в області проведено оперативних лікувань з приводу ендопротезування 518 особам, у тому числі військовослужбовцям – 4, цивільним особам – 514.

🔹У Хмельницькій області є 130 аптечних закладів, які уклали договір з НСЗУ про реімбурсацію та 724 місць відпуску лікарських засобів за електронним рецептом.

🔹Протягом 2023 року лікарями виписано 2 946698 рецептів, погашено (оттоварено) 2 434745 рецептів, що становить 83,0% від виписаних.

🔹Для працівників закладів охорони здоров’я Державне підприємство «Медзакупівлі України» та Державна установа «Професійні закупівлі» за підтримки проекту USAID “Безпечні та доступні ліки в Україні” провели семінар щодо інструментів закупівель в умовах воєнного стану.

🔹У період з 1 по 8 грудня 2023 року розпорядженням начальника Хмельницької обласної військової адміністрації зареєстровано статут 4-х релігійних громад УПЦ, які перейшли в ПЦУ.

🔹У Хмельницькій ОВА на розгляді перебувають звернення 12-ти релігійних громад УПЦ які прийняли рішення про перехід в ПЦУ.