15.02.2024 — 11:33

Хмельниччина вшановує пам’ять полеглих воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, саме тому сьогодні Хмельниччина разом з усією країною згадує про земляків, які полягли в боях за межами своєї Батьківщини. Так, біля пам’ятника подолянам, полеглим в Афганістані та локальних війнах на територіях інших держав зібралися влада області та міста, представники силових структур, ветерани та воїни, аби покласти квіти та схилити голови в хвилині мовчання. Далі учасники рушили також до меморіальної стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників антитерористичної операції.

Сьогоднішня дата вибрана не випадково, саме 15 лютого 1989 року завершилась радянська військова інтервенція в Афганістані. 160 тисяч українців пройшли через горнило тієї війни, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок. Серед них 109 подолян, які заплатили життям за інтереси чужої країни.

На жаль, цей приклад історії не зупинив населення росії розпочати чергову загарбницьку війну за інтереси диктатора, який відправляє на смерть своїх мужів. На відміну від них, український народ воює лише за рідну землю та знищує ворогів, які хочуть її захопити. Тому нам слід пам’ятати і доносити до наступних поколінь істину сутність війни, аби уникнути ще більших жертв та втрат.