20.02.2024 — 17:43

На Хмельниччині перебувають представники Координаційного штабу з питань поводження з полоненими

Сьогодні перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін провів робочу зустріч з представниками Координаційного штабу з питань поводження з полоненими.
Під час зустрічі обговорили діяльність Координаційного штабу, подальші кроки співпраці та способи покращення комунікації з родинами військовополонених, зниклих безвісти і загиблих Оборонців, що проживають на території Хмельницької області. “Обласна військова адміністрація готова долучатися до всіх проектів, які стосуються наших захисників, вірю, що спільними зусиллями ми зможемо домогтися звільнення всіх наших оборонців з полону!”, – зазначив посадовець.

В рамках робочої поїздки представники Штабу провели зустріч з територіальними громадами та силовими структурами області.
Також представники Координаційного штабу та Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини поспілкувались із сім’ями полонених та зниклих безвісти військовослужбовців. Питання стосувались процесів обміну,
пошуку зниклих безвісти військовослужбовців, комунікації з правоохоронними органами та проведення ДНК-експертиз.

Важливо, щоб такі зустрічі відбувалися регулярно, щоб родинам військовополонених була доступна вся необхідна інформація та підтримка.