29.02.2024 — 16:00

Брифінг щодо реєстрації суб’єктів у сфері медіа, яка відбувається згідно із Законом України “Про медіа”

Брифінг представниці Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Хмельницькій області Олени Гавінської щодо реєстрації суб’єктів у сфері медіа, яка відбувається згідно із Законом України “Про медіа”.

Головні тези:

➡ Відповідно до зазначеного Закону обов’язковій реєстрації у період дії воєнного стану та протягом визначеного часу після його скасування підлягають друковані медіа.

➡ Друковані медіа, які зараз діють на підставі свідоцтв, виданих органами юстиції, можуть до 31 березня цього року пройти реєстрацію у Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення безкоштовно.

➡ Також до 31 березня мають пройти процедуру реєстрації суб’єкти у сфері медіа, які були ліцензіатами Національної ради, а стали реєстрантами, оскільки не використовують радіочастотний спектр (провайдери аудіовізуальних сервісів, кабельні та супутникові мовники, проводове радіомлення).

➡ Реєстрація суб’єктів у сфері онлайн-медіа є добровільною.

➡ Станом на 29 лютого 2024 року Національна рада зареєструвала 12 суб’єктів у сфері друкованих медіа та внесла до відповідного Реєстру інформацію про 41 друковане медіа; 5 провайдерів аудіовізуальних сервісів та 6 суб’єктів у сфері онлайн-медіа (до Реєстру внесено 10 онлайн-медіа).