06.03.2024 — 14:30

Повний аналіз ринку праці Хмельниччини за лютий

Станом на 1 березня  2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,3 тис. осіб, в тому числі  201 учасників бойових дій,  587 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

 Серед безробітних:

– 77,4% – жінки;

– 44,9% – мешканці сільської місцевості;

– 22,8% – молодь віком до 35 років.

У січні-лютому 2024 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 7,3 тис. громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 1425 роботодавців. В базі даних Хмельницької ОСЗ  налічувалось 5,1  тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив  11 523 гривні на одну вакансію.

Понад 50% вакансій припадають на робітничі професії. Найбільший попит на працівників спостерігається в переробній промисловості, оптовій та роздрібній торгівлі, сільському виробництві. Затребуваними  залишаються професії: лікарів, швачок, водіїв автотранспортних засобів,  продавців продовольчих товарів, листонош, операторів поштового зв’язку,  продавців-консультантів, кухарів, інспекторів пенітенціарної системи, бухгалтерів, економістів, інженерів. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій, а саме: підсобних робітниках, охоронниках, двірниках, вантажниках тощо.

З початку року, за сприяння обласної служби зайнятості, працевлаштовано 1,4 тис. осіб, залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру 406 осіб, організовано професійне навчання для 243 людей, а також 161 громадянин отримав ваучер на навчання.

Пам’ятайте! Гарантією забезпечення конституційних прав усіх учасників ринку праці є лише легальне працевлаштування, а за порушення законодавства про працю передбачена сувора відповідальність.