15.03.2024 — 15:54

Відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради відділу містобудування та архітектури ОВА

15 березня відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради відділу містобудування та архітектури ОВА під головуванням головного архітектора області Ірини Дунаєвської. На порядок денний винесено:

 ➡ розгляд матеріалів генеральних планів та планів зонування території населених пунктів сіл: с. Головлі, с. Хоровиця, с. Нижні Головлі, с. Дідова Гора,    с. Лисиче, с. Потереба Крупецької сільської ради Шепетівського району Хмельницької області (Розробник: ФОП Михайло Суряхін,  доповідач: архітектор Тетяна Кісь).

 ➡ розгляд детального плану території для будівництва будівель та споруд за межами населеного пункту Буртинської сільської ради Шепетівського району Хмельницької області. (Розробник та доповідач ФОП Підлісной О.О.).

У засіданні ради активну участь брали працівники Крупецької сільської ради Шепетівського району Хмельницької області: Михалюк Валерій Анатолійович – голова, Денесюк Тетяна Володимирівна – начальник земельного відділу, Григорук Ірина Валеріївна – провідний спеціаліст.

В ході обговорення всі подані на засідання проєкти генеральних планів населених пунктів більшістю голосів вирішено схвалити в основі, зауваження та пропозиції врахувати у робочому  порядку. Після внесення правок до даної містобудівної документації рекомендовано Крупецькій сільській раді до затвердження відповідно до діючого законодавства (відповідно до ст. 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» затвердити протягом трьох місяців після подання розробниками доопрацьованої містобудівної документації).

Інформуємо розробників та замовників містобудівної документації що:

– містобудівна документація на місцевому та регіональному рівнях повинна містити розділ щодо інженерно-технічних заходів цивільного захисту. Затвердження вказаної документації за відсутності такого розділу забороняється;

– проєктна документація на будівництво об’єктів будівництва, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми (СС2) і значними (СС3) наслідками, на яких постійно перебуватимуть понад 50 фізичних осіб або періодично перебуватимуть понад 100 фізичних осіб, а також інших об’єктів будівництва відповідно до переліку, визначеного Кабінетом Міністрів України, обов’язково має містити розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту (проєктні рішення якого мають забезпечувати дотримання вимог доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями й інших маломобільних груп населення). У складі такого розділу може передбачатися будівництво захисних споруд цивільного захисту або споруд подвійного призначення, а також проєктні рішення щодо врахування вимог пожежної та техногенної безпеки;

– забезпечення вимог техногенної безпеки та цивільного захисту, а також обов’язок із забезпечення пожежної безпеки під час проєктування, будівництва об’єктів, будівель і споруд покладається на уповноважені органи містобудування та архітектури, замовників, забудовників, проєктувальників та будівельні організації.

За матеріалами відділу містобудування та архітектури ОВА