26.03.2024 — 13:42

В області відбулися заходи з нагоди Дня Національної гвардії України

26 березня 2024 року Національна гвардія України відзначає 10-річний ювілей свого створення! За ці роки Нацгвардія стала вірним захисником суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

У заходах взяли участь перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, голова обласної ради, представники Хмельницької РВА, міської влади, духовенства та представники сил оборони.

Сергій Тюрін привітав військовослужбовців із професійним святом та зазначив, що Національна гвардія України є потужним формуванням у системі сил безпеки і оборони України і кожен нацгвардієць потужно б’є ворога у цій страшній війні. “Я щиро дякую кожному, хто вірний присязі і виконує свій обов’язок, охороняючи важливі державні об’єкти, та тим, хто виконує в зоні ведення бойових дій важливі та надскладні завдання. Вічна пам’ять і слава тим, хто здійснив подвиг і віддав своє житття за цілісність і незалежність України – адже життя нацгвардійця це честь, мужність, закон! Щиро бажаю кожному з вас козацького міцного здоров’я, сил і наснаги. Вірю, що всі ваші плани втіляться в життя, а наша спільна мрія про Перемогу та мир в Україні здійсниться якнайшвидше. Дякую за ваш внесок у наближення Перемоги!”, – сказав перший заступник начальника ОВА та вручив відзнаки від Президента України та Хмельницької ОВА.

 

За активну участь у відсічі збройної агресії росії проти України, героїзм та зразкову військову службу Президент України нагородив:

медаллю «За військову службу Україні» – старшого солдата ЧЕРВЯКОВА Дениса Олеговича;

медаллю: «Захиснику Вітчизни» – солдата МАРУЩЕНКА Дениса Сергійовича;

орденом «За мужність III ступеню» – солдата КОЗІЯ Артема Богдановича;
солдата МАКСИМЧУКА Антона Юрійовича.

Також Орденом Президента України за мужність ІІІ ступеню нагороджено Квасницю Романа Сергійовича (посмертно). Нагороду отримали батьки загиблого.

Вічна пам’ять всім воїнам-нацгвардійцям, які віддали своє життя в боях заради держави.