27.03.2024 — 15:59

В області відбувся цикл заходів присвячених 210-й річниці Тараса Григоровича Шевченка

Впродовж останніх декількох тижнів на Хмельниччині відбулася низка заходів присвячених 210-й річниці з дня народження великого поета, письменника, художника України Тараса Григоровича Шевченка.

Так, головною подією циклу заходів став фестиваль-огляд «Шевченко 4.5.0.», у якому взяли участь понад 40 громад області.

Вшановуючи творчу спадщину Тараса Григоровича Шевченка, учасники відзначили його неоціненний внесок в національну літературу, мистецтво та культуру. В ході самого фестивалю на глядачів чекала неймовірна енергія та вражаючі виступи від артистів народного мистецтва, які популяризували у сучасній інтерпретації творчий доробок Кобзаря.
Поєднання традиційних і сучасних методів та форм мистецтва із використанням інноваційних технологій також були застосовані під час дійства.

Загалом у проекті взяли участь близько трьох тисяч учасників, де наймолодшому виповнилося лише 4, а найстаршому 86 років. Всього під час фестивалю було продемонстровано понад 500 творчих номерів, експозицій та інших культурно-мистецьких ініціатив.

Тож, щира вдячність усім учасникам фестивалю-огляду «Шевченко 4.5.0.» за неймовірну активність, серед яких клубні заклади, мистецькі школи, позашкільні навчальні заклади, заклади фахової передвищої освіти, вищі навчальні заклади Хмельниччини та інші.