28.03.2024 — 21:11

Відбулося виїзне засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення

Сьогодні відбулося виїзне засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення на території Хмельницького району. Провів засідання заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв. До заходу доєдналися члени робочої групи, голови територіальних громад Хмельницького району та керівники профільних департаментів, управлінь, служб.

Метою зібрання було наближення роботи Координаційного центру до населення району та громад, а також обговорення проблемних питань на рівні області, районів та територіальних громад.

В ході засідань розглянули питання щодо:

– Співпраці Хмельницької РВА з громадами з питань ветеранської політики та реалізації проєкту «Діти Героїв»;

– Організації роботи органів влади в умовах інформаційного блекауту;

– Державних гарантій з протезування, ендопротезування та ортезування ветеранів;

– Створення комунального закладу «Хмельницький обласний центр підготовки населення до національного спротиву»;

– Дотримання прав дітей та забезпечення інформаційних прав в громадах.

Під час зустрічі також обговорювалися проблемні питання, з якими стикаються громади, зокрема земельні питання, питання охорони здоров’я та виплати матеріальної допомоги на лікування.

Підсумовуючи зустріч, Володимир Юр’єв подякував начальнику Хмельницької РВА Анатолію Катеренчуку за організований захід. “Дякую за те, що допомагаєте донести функціонал роботи координаційних центрів до територіальних громад, адже ми всі маємо бути спрямовані на те, щоб всі члени громади відчули роботу цих центрів. Люди мають розуміти, що влада наближена до них, що кожна проблема громадянина буде почута та взята до уваги. Завдяки спільній роботі ми зможемо забезпечити всі умови проживання цивільного населення в умовах війни!” – зазначив посадовець.