09.02.2017 — 08:39

Підбито підсумки роботи територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області за 2016 рік

8 лютого відбулось підведення підсумків роботи територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області за 2016 рік. Дати оцінку роботі ланок підсистеми і служб взаємодії Хмельниччини долучилися заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко та начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євген Данилюк.

У 2016 році пожежно-рятувальні підрозділи Хмельниччини здійснили майже 29 тисяч виїздів. За сигналом “Тривога” – понад 10 тисяч. У середньому це 28 виїздів на добу. Минулого року в області сталося 1172 пожежі. Це майже 3 випадки щодня. Матеріальні втрати, завдані вогнем, склали понад 33 млн. грн. Попри людські і матеріальні втрати, завдані полум’ям, надзвичайникам вдалося врятувати 93 людини. А на водоймах області врятовано 37 громадян, з яких шестеро – діти. Окрім того, рятувальники залучалися до ліквідації чотирьох надзвичайних ситуацій, що сталися в краї за минулий рік.

На рахунку у подільських піротехніків виявлення й успішне знищення понад 3 тисяч вибухонебезпечних предметів. А ще рятувальники визволяли автівки і людей із засніжених узбіч. Так, під час негоди 13 листопада надзвичайники вивільнили із заторів 406 легкових автомобілів, вантажівок та рейсових автобусів, у яких перебувало 824 людини. Поміж тим, Служба порятунку встигла побудувати житло для 19 родин співробітників відомства із статусом «учасник АТО». Окремою гордістю рятувальників є суттєве покращення матеріально-технічної бази.

«Хмельницькі рятувальники на «відмінно» впоралися з роботою. Склалася справжня команда — рятувальники допомагають і дорожнім служба, і при ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків природних катаклізмів», – зауважив заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко.

Попри схвальні відгуки, очільник  Головного управління ДСНС області Едуард Братко наголосив, що збавляти оберти у Службі порятунку не збираються, на черзі – довготривалий і копіткий процес реорганізації структури. Головним завданням буде якомога ширше забезпечення доступності рятувальних послуг населенню краю. Для цього і надалі будуть створюватися нові місцеві пожежні команди, оновлюватись матеріально-технічна база і гідно виконуватиметься гасло Служби – «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

На завершення кращі співробітники ДСНС та спеціалізованих служб цивільного захисту отримали відомчі нагороди, грамоти та цінні подарунки.

За матеріалами ГУ ДСНС у Хмельницькій області