30.03.2017 — 16:22

Володимир Кальніченко: ми маємо докласти максимум зусиль для збереження рибних запасів під час нересту

Сьогодні під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка проведено робочу нараду щодо боротьби з браконьєрством у нерестовий період та збереження запасів риби на водних об’єктах області. Участь у нараді взяли представники Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, органу рибоохорони, користувачі, які здійснюють господарську діяльність в даній галузі та громадськість.

Розпочинаючи засідання Володимир Ілліч зауважив, що питання браконьєрства наразі є актуальним, оскільки з 1 квітня стартує операція “Нерест 2017”.

Посадовець також відмітив, що дане питання хвилює не тільки обласних чиновників, а й громадськість, оскільки останні виявляють чималу зацікавленість у спільних рибоохоронних рейдах, аби упередити вчинення правопорушень в сфері охорони водних біоресурсів та боротьбі із незаконним вилученням водних біоресурсів. За його словами, громадські організації заявляють, що необхідно посилити контроль та навести порядок на водоймах, як орендованих так і загального користування, аби припинити численні порушення, які мають місце на водоймах області.

Так, затверджено План спільних заходів Управління охорони, використання та відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Хмельницькій області з Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Головним Управлінням національної поліції в Хмельницькій області та Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області під час операції “Нерест” у 2017 році, яким затверджено заходи щодо посилення контролю за охороною рибних запасів та інших водних біоресурсів у період весняно-літньої заборони на вилов риби.

“Необхідно докласти максимум зусиль для збереження рибних запасів під час нересту. Маю надію, що спільними зусиллями таке явище як браконьєрство буде все менше мати місце та території області”, – підсумував Володимир Ілліч.

На завершення наради учасники наголосили на тому, що любительська риболовля у нерестовий період дозволена лише на спеціально визначених ділянках водойм однією поплавковою або донною вудкою і тільки з берега. Також пересуватися по воді буде дозволено лише суднами охорони водних біоресурсів.

Згідно Кодексу України про адміністративні порушення громадяни, які порушили правила вилову риби змушені будуть заплатити штраф.

Відтак, закликаємо рибалок-любителів та тих, хто займається промисловим ловом бути свідомими у своїх діях та не порушувати правила рибної ловлі.