18.07.2017 — 09:45

Юрій Бирка побував з робочим візитом на Деражнянщині

17 липня заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Бирка побував з робочим візитом на Деражнянщині.

Під час візиту Юрій Ігорович провів апаратну нараду з працівниками райдержадміністрації. На нараді обговорили особливості роботи адміністрації у зв’язку із внесенням окремих змін до законодавства та утворення в перспективі об’єднаних територіальних громад в районі. Також торкнулись питань, пов’язаних з безпосередньою роботою структурних підрозділів апарату РДА, зокрема, готовності їх до впровадження системи електронного документообігу. Юрій Бирка вислухав проблемні питання і побажання працівників РДА щодо організації роботи,  та запевнив, що облдержадміністрація врахує їх і надаватиме методичну та практичну допомогу.

У продовження візиту заступник голови-керівник апарату спільно з начальником управління молоді і спорту облдержадміністрації Володимиром Клімовим, головою райдержадміністрації Олегом Веселовським, головою районної ради Віталієм Сідлецьким та міським головою Деражні Андрієм Копаком здійснили огляд стадіону, що знаходиться в районі колишнього цукрового заводу. Виїзд проведено у зв’язку з тим, що до облдержадміністрації надійшла інформація про аварійний стан цього об’єкту та можливу загрозу для здоров’я та навіть життя для навколишніх мешканців.

Посадовці особисто оглянули спортивний об’єкт, зокрема, і глядацьку трибуну, на якій відбулося руйнування частини бетонної конструкції. За словами мера Деражні, на стадіоні свій вільний час проводять місцеві діти та підлітки, які не завжди поводяться обережно і можуть перебувають на аварійній трибуні. Сам стадіон використовується за призначенням, на ньому проводяться змагання, зроблена площадка для пляжного волейболу. Однак глядацькі трибуни вже дуже давно не ремонтувалися. Одну з трибун відремонтувати вже неможливо, її необхідно демонтувати. Однак ні влада міста, ні влада району фактично не може цього зробити, оскільки об’єкт не перебуває у комунальній власності, а належить ФСТ “Колос”.

Юрій Бирка зазначив, що навіть на перший погляд ця трибуна є небезпечною,  необхідно терміново вжити заходів, щоб запобігти можливим нещасним випадкам. Посадовець доручив керівництву району всебічно вивчити цю проблему і намітити шляхи її розв’язання. В свою чергу, він запевнив, що і облдержадміністрацією буде вжито відповідних заходів.